به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالطیف روشان ؛ سرپرست وزارت تحصیلات عالی در محفل افتتاح این ورکشاپ از یک برنامه ۶ ماهه یاد آوری کرد و گفت: به اساس این برنامه سطح کیفی دانشگاه ها ارتقا یافته و هر دانشگاه جایگاه خویش را در رده بندی میان دانشگاه های کشور، منطقه و جهان تثبیت خواهد کرد.
آقای روشان، افزود: در این برنامه تدویر اجماع ملی برای تجدید نصاب تحصیلی، تاسیس مراکز تالیف و ترجمه، ایجاد مراکز تحقیقات علمی و استفاده معیاری از آن، رده بندی دانشگاه ها در سطح کشور و جهان و فارغ دهی مطابق نیاز بازار شامل است.
موصوف ابراز داشت: پس از ۶ ماه، ابتدا برنامه ایجاد دانشکده های جدید در رشته هایی که جامعه ما نیازمند است، به کمک متخصصین خارجی آغاز خواهد شد.
عبدالطیف روشان، کمک و همکاری موسسات کمک کننده و هیات رهبری دانشگاه ها را در تطبیق این برنامه ها خواستار گردیده، اظهار امیدواری کرد تا با تکمیل معیار های لازم، دانشگاه های با کیفیت را ایجاد و کادر های پر افتخار و شایسته به جامعه تقدیم گردد.
وی در اخیر سخنان خود، از برگزار کنندگان ورکشاپ آموزشی چارچوب تضمین کیفیت و اعتبار دهی برای ۱۲ دانشگاه دولتی و خصوصی قدردانی نموده آنرا گام موثری در جهت ارتقای کیفی دانشگاه ها خواند.
درهمین حال عبدالتواب بالاکرزی، معین علمی وزارت تحصیلات عالی نیز در ورکشاب صحبت کرده، گفت: در این پروسه در گام نخست ۴ معیار حکومت داری، ۵ معیار نصاب علمی و خدمات به محصلان و ۲ معیار امکانات و تاسیسات دانشگاه ها شامل است.
وی بر پلان دقیق جهت تطبیق موفقانه پروسه تضمین کیفیت و اعتبار دهی تحصیلات عالی تاکید نموده، گفت: برای کسب اعتبار دانشگاه ها در مرحله اول ۵۱ نمره در مرحله دوم ۷۱ نمره و در مرحله سوم ۸۵ نمره تعیین شده است.
معین علمی وزارت تحصیلات عالی برای تطبیق بهتر این برنامه، دانش مدیریت، نوع رهبری برای دستیابی به ارزش ها و عملکرد های که به آن نیاز است، روحیه خلاقیت یادگیری و چگونگی پاسخگویی را از وظایف مهم رهبری دانشگاه ها خواند.
حاجی محمد نعیمی ؛ رئیس ارتقای کیفیت و اعتبار دهی وزارت تحصیلات عالی نیز صحبت کرده، افزود: مسئولان دانشگاه های شرکت کننده در ورکشاپ حاضر در رابطه به معیارهای اعتباردهی، ارزیابی خودی، چگونگی تحریر راپور و دیدگاه دانشگاه ها که شامل چارچوب معیار های ارزیابی خودی است، آموزش داده می شوند.
وی گفت: قبلا نیز تعدادی از دانشگاه ها طی برنامه های مشابه آموزش داده شده اند و این مرحله سوم این برنامه می باشد.
در مراسم افتتاح ورکشاپ نوراحمد درویش؛ رئیس برنامه تقویت تحصیلات عالی بانک جهانی (HEDP) در رابطه با نقش این اداره در تطبیق برنامه های تضمین کیفیت تحصیلات عالی و داکتر وحید عمر رئیس بخش حمایت دانشگاه ها و انکشاف نیروی بشری (USWDP) روی همکاری های نهاد مربوطه اش در زمینه صحبت نمودند.
قابل ذکر است که ریاست ارتقای کیفیت و اعتبار دهی در چوکات وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۳۹۱ ایجاد گردیده و در جهت رسیدن دانشگاه های کشور به معیار های منطقوی و جهانی فعالیت دارد.
انتهای پیام/