به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ 50 مرحله تا خودکشی! چالش اینترنتی نهنگ آبی که حدود سال 2015 توسط یک دانشجوی اخراجی رشته روانشناسی دانشگاه مسکو، به نام فیلیپ بودکین، طراحی و در شبکههای اجتماعی این کشور رایج شد. بودکین با الگو گرفتن از خودکشی دسته جمعی نهنگها بازی را طراحی کرد که در طول 50 روز، در قالب 50 ماموریت به کاربر القا میکرد که "تو یک فرد بیخاصیت هستی، مرگ برای تو بهتر از زنده ماندن است، خودت را از شر خودت نجات بده و جهان را از زبالههای زیستی پاک کن!".
بازی شامل مراحلی عجیب از جمله حک کردن تصویر نهنگ روی دست، خودزنی، تماشای فیلمهای ترسناک، عکس سلفی در سازههای بلند و مرتفع، کشیدن تصاویر و اعداد مختلف روی دست و... میشد و کاربر میبایست پس از انجام هر یک، سلفی میگرفت و آن را برای همبازیاش، ارسال میکرد تا مجوز ورود به مرحله بعدی را بگیرد.
چالش نهنگآبی از شبکه اجتماعی وی کنت VK ( شبکهای اجتماعی شبیه فیس بوک با کاربران بسیاری در روسیه، اوکراین، قزاقستان و این اواخر در هند) شروع شد و در نهایت پس از مشاهده خودکشی حدود 130 نوجوان روس از دسترس خارج شد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در خصوص تب این چالش در کشور میگوید: خوشبختانه این بازی در ایران قربانی نداشته و برخی از تصاویر و فیلمهایی که در این زمینه وجود دارد و به این بازی در ایران منتسب شده، صحت ندارد. این تصاویر مربوط به کشورهای دیگر و یا اقدامات دیگری است که به این بازی مرتبط نبوده و به اشتباه به کاربران ایرانی نسبت داده شده است.
او تاکید کرد: هر چند این بازی هنوز در میان کاربران ایرانی رواج نیافته است، اما تب و تاب خاصی این روزها در خصوص بازی نهنگ آبی در جامعه به راه افتاده که دقت در رصدها و مراقبت ها بویژه از سوی والدین را می طلبد تا این چالش در ایران به وجود نیاید. به جرات میتوان گفت خانوادهها در این میان مهمترین نقش و وظیفه را بر عهده دارند و نقش نظارتی خانواده ها بر فعالیت آنلاین فرزندان از مهمترین اقدامات والدین در این خصوص بوده که بسیار حائز اهمیت است.
به گفته کارشناسان، نوجوانان کنجکاو، تنها و منزوی که از نظر روانی آسیبپذیرترند، کمبود توجه دارند و قدرت " نه " گفتن در آنها شکل نگرفته است، اسیر دستورات ادمین میشوند و پا به پای فرمانها پیش میروند.
در این بین سری به دنیای مجازی زدیم، تا ببینیم نظر کاربران در مورد این موضوع چیست؛ کاربران بسیاری این چالش را حرکتی سطحی و سوء استفاده از سنین حساس نوجوانی میدانند و عده بسیاری هم با نهنگ آبی شوخی کردند.
در ادامه چند نمونه از این شوخیها را خواهید دید.
انتهای پیام/