رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از تولید سالانه 600 میلیارد تومان سیب زمینی در استان اردبیل خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، عدیل سروی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: زراعت محصول سیب زمینی 14 درصد ارزش ریالی کل محصولات تولیدی استان را شامل می‌شود و سالانه 600 میلیارد تومان سیب زمینی در استان تولید می‌شود که 18 درصد محصولات تولیدی استان را از نظر ارزش ریالی  شامل می‌شود. 

وی افزود: استان اردبیل یکی از قطب‌های مهم کشور در تولید محصول سیب‌زمینی است تولید متوسط این محصول در استان 800 هزار تن در سال است که از لحاظ کیفی مقام نخست کشوری و از لحاظ کمی و تولیدی  مقام دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: این محصول در شهرستان‌های اردبیل، نیر، نمین و سرعین تولید می‌شود و کشاورزان زحمتکش سعی و اهتمام وافری دارند تا این محصول را با کیفیت مطلوب به سرسفره‌های خانوارها برسانند.

سروی بیان کرد: رویکرد سازمان جهاد کشاورزی در حمایت از این قشر زحمتکش مکانیزه کردن ادوات دنباله بند کشاورزی و اعطای وام‌های کم بهره با استفاده از تسهیلات بانکی است تا سیب زمینی کاران بتوانند با بهره‌گیری از آخرین تکنولوژی کاشت، داشت و برداشت محصول وظیفه خود را در عرصه تولید و خودکفایی به بهترین نحو ممکن انجام دهند.

وی تصریح کرد: یکی از کارهای اساسی که برای سیب‌زمینی‌کاران همیشه مورد توجه برنامه‌ریزان استانی است این بوده که زمینه‌های مناسبی را برای  بازرگانی و صادرات این  محصول را به کشورهای همسایه به ویژه آذربایجان فراهم آورند تا با تثبیت قیمت این محصول کشاورزان  بتوانند با پشتوانه قوی مالی سال آینده نیز با موفقیت اقدام به کشت و زرع این محصول کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اژهار کرد: نکته مهمی که می‌بایست در حمایت از سیب زمینی کاران لحاظ شود ایجاد توازن بین عرضه و تقاضای این محصول است به این مفهوم که در کشورمان پنج میلیون و 200 هزار تن سیب زمینی سالانه تولید می شود ولی نیاز مصرف خوراکی و بذری و صنایع تبدیلی در کشورمان 4 میلیون و 500 هزار تن است.

سروی گفت: در این بین 700 هزار تن سیب زمینی مازاد در کشورمان همه ساله تولید می‌شود که اگر به طریقی این مشکل حل نشود مسلماً این قشر زحمتکش سیب زمینی کار متحمل ضرر و زیان‌های مالی می‌شوند.

وی در مورد وضعیت انبارهای نگهداری این محصول اساسی و مهم استانی افزود: چهار سال قبل در قبال تولید 800 هزار تن محصول سیب زمینی تنها سردخانه‌های موجود استان توانایی نگهداری از 50 هزار تن از محصول  سیب زمینی را داشت.

وی بیان کرد: در چهار سال گذشته ظرفیت سردخانه‌های استان به میزان 80 هزار تن نیز افزایش یافت به عبارت دیگر هم اکنون در داخل استان سردخانه‌های موجود توان نگهداری از 130 هزار تن محصول سیب زمینی را دارند و این درحالی است که سردخانه‌های دیگر با ظرفیت 230 هزار تن از نظر ساخت و احداث  در مراحل تکمیلی  و پایانی هستند.

انتهای پیام/ح

230 هزار تن به ظرفیت انبار نگهداری سیب‌زمینی اردبیل افزوده می‌شود

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.