به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سید محمد علی جنانی گفت: مستمری از کار افتادگی به همه افراد بیمه شدهای که به دلیل مخاطرات شغلی، بیماریهای منجر به معلولیت و حوادث ناشی از کار و غیر کار دچار آن میشوند تعلق میگیرد.
او در این خصوص افزود: افرادی که به این سه دلیل از کار افتاده میشوند باید مراحل درمان پزشکی خود را تا پایان ادامه دهند تا جایی که پزشک متخصص مربوطه بیماری شان را غیر قابل درمان تشخیص دهد. پس از آن پرونده این افراد توسط کمیسیون پزشکی ما مورد بررسی قرار میگیرد و پس تایید از سوی این کمیسیون بیمه از کار افتادگی به ایشان تعلق میگیرد.
مدیر کل امور فنی و مستمری سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد: تا کنون شیوه نامه منسجمی در این باره وجود نداشت و به همین دلیل کسانی که دچار این مشکلات میشدند از فرآیند از کارافتادگی و نحوه درخواست مستمری آگاه نبودند. حتی دستگاههای اجرایی نیز گاه سلیقهای عمل میکردند. به همین دلیل ما همه دستورالعملها و مصوبات دیوان عدالت را با همکاری موسسه عالی پژوهش، مورد بررسی قرار دادیم و ما حصل کار در قالب بسته کاملی با ۱۱ فصل و ۹۸ بند در اختیار مردم و دستگاههای اجرایی قرار گرفته است.
جنانی خاطر نشان کرد: در اصل قانون مستمری از کارافتادگی هیچ تغییری ایجاد نشده و هدف از تهیه این بخشنامه جلوگیری از سلیقهای عمل کردن دستگاههای اجرایی و آشنا کردن مردم به حقوق شان و تسریع در روند اجرای کار بوده است.
وی در پایان با بیان اینکه در سال گذشته، ۱۳ هزار میلیارد صرف هزینههای از کار افتادگان شده گفت: در حال حاضر ۱۳۳ هزار از کارافتاده را در کشور تحت پوشش داریم که ۸۵ درصد ار این افراد از کارافتاده کلی و ۱۵ درصد از کارافتاده جزیی هستند که جزو مستمری بگیران دائم هستند.
انتهای پیام/