مهدی شادنوش متخصص تعذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص مصرف انواع مواد غذایی مضر مانند فست فودها و غذاهای آماده بیان کرد: افزودنیهای مصنوعی که در تهیه مواد غذایی فرآوری شده مورد استفاده قرار میگیرند، خطر بروز بیماریهای خودایمنی را بالا میبرند.
وی افزود: تلاش برای جبران ضرر رژیم غذایی ناسالم از طریق ورزش، نه تنها مفید نیست بلکه به بدن صدمه ھم میزند، زیرا فعالیت بدنی به بدن استرس وارد میکند.
وی ادامه داد: اگر غذایی که میخوریم به قدر کافی مغذی و سالم نباشد، بدن ما نمیتواند به ترمیم خود بعد از ورزش بپردازد و در این صورت، بدن فرد ضعیف و آسیب پذیرتر میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پاسخ به این سوال که مصرف پروتئین برای کاهش وزن و نیاز بدن تا چه اندازه مجاز است، اظهار کرد: پروتئین مورد نیاز بدن در حدی است که بتوان وظایف خود را به درستی انجام داد و افراد باید در همه وعدههای غذایی خود پروتئین داشته باشند، اما مقدار آن را باید کنترل کنند.
شادنوش توصیه کرد: اگر فردی از نظر بدنی فعال است؛ به ازای هر کیلوگرم از وزن ایده آل بدن خود میتواند یک گرم پروتئین مصرف کند.
وی در خصوص مصرف انواع میوهها از جمله گریپ فروت برای کنترل وزن تصریح کرد: گریپ فروت به علت بوی خاص و فیبر بالایی که دارد به کاهش اشتهای فرد کمک میکند و در درمان آنفلوآنزا و تب از طریق کاهش اسیدیته بدن، موثر است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به این که گریپ فروت محتوی ویتامین Cبالا و آنتی اکسیدانهایی مانند نارنجین است، گفت: مصرف این میوه به کاهش خستگی و هضم غذا کمک میکند و در افزایش کیفیت خواب و کاهش بی خوابی به علت دارا بودن اسیدآمینه تریپتوفان بسیار موثر است.
شادنوش یاد آور شد: علیرغم این فواید مصرف گریپ فروت با برخی داروها مانند داروهای کاهنده چربی خون یا استاتینها مجاز نبوده و در صورت مصرف مداوم دارویی خاص باید با پزشک یا متخصص تغذیه در زمینه مصرف گریپ فروت مشورت شود.
انتهای پیام/