کارشناس علوم قرآنی گفت: در خطبه غدیر پیغمبر فضایلی از امیرالمومنین که حدود 40 فضیلت است بر زبان جاری می کنند و 12 مرتبه نام ائمه در خطبه غدیر نام برده می شود.

40 فضیلتی که پیغمبر اکرم(ص) از امیرالمومنین بر زبان جاری کردندبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ابراهیم بهاری کارشناس ارشد علوم قرآنی گفت: ایام عیدالله الاکبر،‌ عید عهد معهود و میثاق معقود را که با به ثمر نشستن تمامی اسلام ناب یعنی پیغمبر اکرم (ص) اسلام و تمامی مبانی اش را برای امت اسلام تبیین کرده بودند، تفسیر کرده بودند، تنها بحث حج مانده بود و جانشینی نبی مکرم اسلام که حضرت سید الانبیاء می بایستی از حکمتی که جزو ماموریت هایی بود و خداوند تبارک و تعالی در قرآن جزو وظایف آن نبی مکرم ذکر می کند، این کار را انجام می دادند.

وی ادامه داد: حادثه غدیر حادثه ای است که صرفا متوجه جریان شیعی نیست حادثه غدیر یک حادثه بزرگ در تاریخ اسلام است که بیش از 300 نفر از بزرگان اهل سنت از مفسرین قرآن از محدثین در خصوص حادثه غدیر مطلب نوشته اند، بحث کرده اند و حرف زده اند.

این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: طبری بزرگترین تاریخ‌نویس عامه در خصوص حادثه غدیر، مطالب جالب توجهی دارد، "روزشماری بر حادثه غدیر" را در آثار و در کتاب تاریخ طبری وقتی که انسان مراجعه می کند می بیند که وجود نورانی "نبی مکرم اسلام" برای اکمال دین و اتمام نعمت طبق نص صریح قرآن که می فرماید "یا ایها الرسول بلغ ما انزل علیک من ربک" نبی مکرم اسلام موظف می شوند که درحادثه "غدیر خم" بعد از اتمام حجی که با حدود 120 هزار نفر که در واقع این نقلی است که طبری دارد، که از این جماعت حدود 12 هزار نفر مردم مدینه هستند، زنان و مردان مدینه و اصحاب خاص به همراه پیغمبر هستند در زمانی که مراسم حج تمام شده به نقطه ای رسیدند که در آن نقطه حجاج عراقی ، حجاج شامی و حجاج یمنی و حجاج اهل مدینه هر کسی متفرق می شود. در نقطه رهایی "غدیر خم" بعد از اینکه از برکه غدیر آب می خورند و آب بر می دارند برای ادامه راه آنجا بر پیغمبر نازل شده و آیه شریفه "یا ایها الرسول بلغ ما انزل علیک ربک" بر نبی مکرم اسلام نازل می شود.

بهاری اظهار کرد: حضرت دستور توقف می دهند در آن صحرا در روایات آمده است که چندین درخت تنومند کناره برکه وجود داشت که حضرت دستور دادند، اصحاب زیر آن درختها را سایبان های مرتبی ترتیب داده و سکویی درست کردند، در آن هنگام همه اصحاب را حضرت جمع کرده و خطبه قرایی خواندند.

وی افزود: خطبه غدیریه نبی مکرم اسلام خطبه ای است که مرحوم شیخ طبسی در احتجاج به سند خودش در روایتی از "امام باقر (ع)" ذکر می کنند که بزرگان اهل سنت هم به این معنا معترف هستند که حضرت مردم را مجتمع کرد. خطبه قرایی خوند در آن خطبه به حدود 50 آیه از آیات قرآن اشاره می شود، هدف از ارسال رسل و انزال کتب توسط پیغمبر آنجا تشریح می شود.

این کارشناس تصریح کرد: پیغمبر فضایلی از امیرالمومنین که حدود 40 فضیلت است بر زبان جاری می کنند، 12 مرتبه نام ائمه که نام 12 امام است در خطبه غدیر نام برده می شود، و وجود نورانی "پیامبر اکرم(ص)" 4 بار نام امام عصر علیه السلام را در آن خطبه می برند و خطبه خطبه ای کامل و جامعی است که جای شک و شبهه و تردید برای ادامه مسیر و رسالت پیغمبر(ص) برای کسی باقی نمی گذارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر ما خطبه غدیر را بدون غرض نگاه کنیم، پیغمبر اکرم(ص) وظیفه و تکلیف امت را بعد از خودشان در حادثه غدیر تبیین و تشریح کردند که امیدواریم خداوند توفیق تبعیت از نبی مکرم اسلام رو به همه ما مرحمت بفرماید .

منبع:میزان

انتهای پیام/

پیغمبر در حادثه غدیر تکلیف امت را تشرح کرده اند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.