به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، محققان شرکت «سیمنتک» که تولیدکننده نرمافزارهای امنیتی است اعلام کردند هکرهای پیشرفته با تشکیل یک کمپین جاسوسی به شرکتهای انرژی آمریکایی و اروپایی حمله کردند و در برخی موارد به سامانههای مرکزی که فعالیتهای این شرکتها را کنترل میکنند، نفوذ کردند.
سیمنتک روز چهارشنبه در گزارشی نوشت هکرها با استفاده از ایمیلهای ویروسی تلاش کردهاند به سازمانهایی در آمریکا، ترکیه، سوئیس و احتمالاً کشورهای دیگر نفوذ کنند. این حملات سایبری از اواخر سال 2015 آغاز شدند و در آوریل سال جاری تعداد آنها افزایش یافت.
«اریک چین» یکی از محققان شرکت سیمنتک میگوید این حملات نشانههای یک گروه به نام «دراگنفلای» را دارند و به نظر میرسد یک دولت خارجی پشت آنهاست. تحقیقات نشان میدهد ممکن است هکرها در جریان تنشهای جدی ژئوپولیتیک با اهداف مخرب به شرکتهای صنعتی که برق و دیگر خدمات را تولید میکنند، حمله کنند.
دولت آمریکا در ماه ژوئن به شرکتهای صنعتی درباره هکرهایی که ممکن است به بخشهای انرژی و هستهای حمله کنند، هشدار داد. اریک چین در این خصوص گفت عملکرد برخی از شرکتهایی که هدف حمله هکرها قرار گرفته بودند، مختل شد. البته برخی از محققان نیز میگویند این هشدارها جدی نیست و هکرها نتوانستند حتی یک لامپ را هم خاموش کنند.
دراگنفلای از سال 2011 تا 2014 فعال بود اما پس از اینکه چند شرکت سایبری جزئیات حملاتش را منتشر کردند مجبور شد برای مدتی فعالیتش را کم یا متوقف کند. گفته میشود این گروه که با نام «خرس قدرتمند» یا «کوآلا» نیز شناخته میشود به دولت روسیه وابسته است.
سیمنتک در گزارش مذکور نامی از روسیه نبرد اما به این موضوع اشاره کرد که هکرها از کدهایی استفاده کردهاند که در روسیه هستند. البته برخی نیز از کدهای فرانسوی استفاده کردهاند. احتمالاً تفاوت کدها برای سخت شدن پیگیری هکرها است.
انتهای پیام/