رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: سلامت میوه‌های خشک تضمین نمی‌شود و اینگونه مواد غذایی می‌تواند به راحتی از طریق تماس بازخم دست تولیدکنندگان هپاتیت را به مصرف‌کنندگان انتقال دهد.

انتقال ویروس ایدز و هپاتیت از زخم دست، به مواد خوراکی/ سلامت میوه خشک های خانگی، تضمین نمی شودبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسین عزیزی رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران، گفت: میوه‌های خشک از جمله خشکباری است که با استقبال زیاد مردم روبرو شده است. این در حالی است که تهیه اینگونه خوراکی‌ها به دو روش صنعتی و خانگی انجام می‌شود و بسیارس از آنها به شکل غیربهداشتی تولید می شود.

وی افزود: فروش میوه‌های خشک به شکل فله‌ای و بدون بسته‌بندی مجاز، غیربهداشتی بوده و از سلامت کافی برخوردار نیست. این در حالی است که بسیاری از افراد اقدام به خشک کردن میوه در داخل خانه‌ها کرده و آن را بدون تاریخ انقضا به شکل فله‌ای به مغازه‌های خشکبار فروشی، عرضه می‌کنند.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: روند تهیه میوه‌های خشک شده در داخل منازل قابل کنترل نیست بنابراین اطمینانی به رعایت بهداشت از جانب افراد تولیدکنندگان این محصول وجود ندارد چرا که به علت نیاز به گرما، بسیاری از اینگونه مواد خوراکی را در فضای باز و زیر نور آفتاب خشک می کنند و با مجاورت میوه‌های آبدار در گرد و خاک و آلودگی هوا، مواد خوراکی را آلوده می کنند. بنابراین این خوراکی‌ها علاوه بر اینکه فوایدی ندارند بلکه منجر به ورود بسیاری از میکروب‌ها به بدن مصرف‌کننده می‌شوند.

وی در ادامه یادآور شد: در بسیاری از میوه‌های خشک همچون زردآلو از رنگ استفاده می‌شود و جنبه فوایدی آن را مواد صد در صد مضر تبدیل می‌کند. علاوه بر رنگ، اسید و نمک از جمله دیگر مواد اضافه شده به این گونه خوراکی ها هستند که در مقایسه با نوع طبیعی آن تفاوت‌های بسیاری در ظاهر این مواد ایجاد می‌شود.

عزیزی اذعان داشت: استفاده از رنگ در لعاب‌دار کردن میوه‌های خشک شده منجر به ایجاد سرطان در بدن می‌شود همچنین نمک اضافه شده به این مواد می‌تواند بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد و آلودگی‌های موجود در آن افراد را به اسهال مبتلا می کند.

وی عنوان کرد: علاوه بر فروش میوه‌ها به‌صورت خشک از انواع آن در آب زرشک و آلبالو نیز استفاده می‌شود در این ترکیبات نیز از نمک، اسیدسیتریک و رنگ‌های غیرمجاز استفاده می‌شود. بر این اساس مصرف آن به مردم اصلا توصیه نمی‌شود .

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در خصوص بیماری‌های قابل انتقال از مواد خوراکی به همراه افزودنی‌های غیرمجاز گفت: بیماری‌های اسهال، وبا، انواع مسمومیت‌ها و سرطان از جمله بیماری‌هایی هستند که براثر مصرف اینگونه مواد غذایی در افراد مصرف‌کننده به‌وجود می‌آید.

وی افزود: وجود انواع زخم و برش بر روی دستان تولیدکنندگان میوه‌های خشک و آلو و لواشک می‌تواند به‌راحتی بیماری هپاتیت را به مصرف‌کنندگان انتقال دهد بنابراین مردم باید در هنگام خرید اینگونه مواد خوراکی دقت لازم را داشته و از نوع کارخانه‌ای و بسته‌بندی شده آن استفاده کنند.

منبع:میزان

انتهای پیام/

هشدار؛ از میوه های خشک فله ای استفاده نکنید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۷ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
واااااااااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۲ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
وا مگه میشه مگه داریم
-
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
ای بابا...
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۲:۱۲ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
ای وای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۷ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
ای وای...
Iran (Islamic Republic of)
امير
۲۳:۲۷ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
اصلا معلوم نبود كه منظور خاصي داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
ازاین طریق منتقل نمیشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
تا جایی که ما میدونیم ایدز و هپاتیت از طریق میوه خشک منتقل نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۸ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
بنده بعنوان يك كارشناس بهداشت خيلى متعجب شدم.آخه همونطورى كه اساتيدمادردانشگاه به ماياددادن وماهم به مردم آموزش داديم كه هپاتيت بى وايدزازراه خوراكى آلوده كننده نيستن.واين دوويروس درمحيط بيرون ازبدن فقط مدت كوتاهى زنده ميمونن درمحيط خارجدر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۳ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
در واقع احتمال انتقال بیماری های ویروسی از طریق میوه خشک کم است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
وای یعنی چی آخه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
وای یعنی چی آخه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
واقعا ای میوه خشک شده !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
واقعا ای میوه خشک شده !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
واقعا ای میوه خشک شده !
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۵:۲۹ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
وای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
به به من عاشق میوه هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
از میوه های خشک فله ای استفاده نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
از میوه های خشک فله ای استفاده نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
خدا به همگی ما رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
خدا به همگی ما رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
واقعاکه.........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
خدا رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
اصلا بیماری هپاتیت بی و ایدز از طزیق خوراکی منتقل نمیشوند و ثانیا روی میوه خشک شده حتی اگر ویروس را عمدا هم بگذارند در اثر خشک شدن ویروس ازبین میرود.
بعضی از میکروبها و انگلها و قارچها و تخم انگل میتواند در میوه خشک شده غیر بهداشتی وجود داشته باشد ولی ویروسها اصلا از این طریق قابل انتقال نیستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
سالهاست مصرف کرده ایم هیچیمون هم نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
خدارحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
به..دهنم آب افتاد..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
حجت الله خرمی
۱۱:۳۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
بارها نصبت به سرایت بیماری های عفونی اعلام شده که میکروب ایدز در بیرون از بدن سه روز بیشتر زنده نمی ماند حالا چطور در میوه خشک که شاید یک ماه هم طول میکشد که اماده مصرف شود میتواند سرایت کند