معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان گفت:همکاری نداشتن شهرداری رشت با میراث فرهنگی استان گیلان سبب تخریب خانه تاریخی شبان در رشت شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،ولی جهانی معاون سازمان میراث فرهنگی استان گیلان صبح امروز در نشست علمی آسیب‌شناسی نقاشی‌ها و دیوارنگاره‌های مذهبی ایران در پژوهشکده گیلان‌شناسی در رشت اظهار داشت: تا سال ۱۳۸۰ تعداد آثار باستانی ثبتی استان گیلان بسیار اندک بود.

وی با اشاره به اینکه تا سال ۵۷ با وجود کاوش‌های باستان‌شناسی مختلف حتی یک جلد کتاب از کاوش‌های باستان شناسی استان گیلان وجود نداشت بیان کرد: نخستین کتاب منتشر شده از کاوش‌های استان گیلان در سال ۱۳۶۷ منتشر شد.

جهانی با بیان اینکه در سال ۱۳۸۰ بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی مورد شناسایی قرار گرفت عنوان داشت: تاکنون هزار و ۶۰ اثر تاریخی از استان گیلان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با اشاره به شناسایی ۸۵ درصد از آثار باستانی مناطق گردنه حیران و اطراف آن گفت: تمام بقعه‌های متبرکه در گیلان شناسایی شده است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۶۰۰ بقعه تاریخی در گیلان به ثبت رسیده است اعلام داشت: ۵۱ عدد از بقعه‌های متبرکه دارای نقاشی‌های دیواری بوده و ۴۸ بقعه از استان گیلان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

جهانی بیشترین آثار بقعه‌های متبرکه را مربوط به شهرستان لاهیجان بیان کرد و ابراز داشت: ۵ بافت تاریخی شهرستان رشت، لاهیجان، لنگرود، انزلی و املش به عنوان بافت‌های تاریخی مصوب به ثبت رسیده است.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با بیان اینکه تعداد زیادی از بنا‌های تاریخی که داخل بافت تاریخی شهر‌های گیلان بود مورد شناسایی قرار گرفته است گفت: عدم همکاری شهرداری با میراث فرهنگی سبب تخریب خانه شبان شد.

جهانی با اشاره به اینکه قلعه رودخان به عنوان یک اثر در میراث جهانی به ثبت رسیده است ابراز داشت: در قلعه لیسار آثار مربوط به دوره سلجوقی کشف و ضبط شده است.

وی با بیان اینکه نخستین سکونتگاه بشر در ایران که مربوط به ۲۳۰ هزار سال پیش است در غار دربند کشف شده است افزود: بسیاری از آثار مربوط به دوره پیش از اسلام در کوه‌های گیلان کشف شده که نشان دهنده این است که جلگه گیلان پیش از اسلام دارای سکونت و تمدن بوده است.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با تاکید بر اینکه در منطقه آستارا بسیاری از بنا‌های تاریخی شناسایی و مستندسازی شده است ابراز داشت: ۵۵ بنای تاریخی در مناطق مختلف استان گیلان در حال مرمت است.

جهانی با بیان اینکه پایگاه‌های پژوهشی و حفاظتی برای بافت‌های تاریخی در استان گیلان تاسیس می‌شود اعلام داشت: این پایگاه‌های پژوهشی و حفاظتی در شهرستان‌های رشت، لاهیجان، لنگرود، بندر انزلی و املش تاسیس می‌شود.

وی با اشاره به گردآوری دایرة المعارف میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی برای برگزاری نمایشگاه‌های مختلف در مجموعه‌ها و عمارت‌هایی مانند عمارت کلاه فرنگی رشت صورت گرفته است.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با اشاره به مرمت "بقعه تورار" در سال ۹۶ که از شاخصه‌های تاریخی استان گیلان است خاطرنشان کرد: امسال تمام آثار تاریخی مناطق کوهستانی استان گیلان مرمت می‌شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از آثار تاریخی که در موزه‌های کشور‌های دیگر به‌نمایش گذاشته می‌شود مربوط به استان گیلان است گفت: ۴ عدد از جام‌های افسانه‌ای مارلیک که مربوط به تمدن گیلان است برای بازدید عموم در رشت و لاهیجان به‌نمایش گذاشته می‌شود.

انتهای پیام/پ

تخریب خانه شبان  در املش گیلان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.