به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،افروز صفاری فرد، در همایش ملی«جامعه بينا « شهروند نابينا» در دانشگاه کاشان گفت: بانوان 48 هزار نفر از این جمعیت 140 هزار نفری و بقیه ان را مردان تشکیل میدهند.
وی، وجود 11 مرکز توانبخشی کودکان و خانواده در کشور را یادآورشد وگفت: بیش از 500 نفر از کودکان فرزندان نابینایان و کم بینایان در این مرکزها زیر چترحمایتی خود قرارگرفتهاند.
صفاری فرد، تامین وسایل کمک درمانی توابخشی کم بینایان و نابینایان در مرکز استانها و شهرستانها را وظیفه این سازمان دانست و گفت: اداره های شهرستانی موظفند بخشی از اعتبارهای خود را به تامین تجهیرات توانخبشی این قشر اختصاص دهند.
صفاری فرد، اختلالات درمان نشده انکساری را شایع ترین علت کاهش بینایی در افراد دانست و گفت: عفونت های چشمی در چند سال گذشته که منجر به کاهش بینایی می شد، کنترل شده و هم اکنون کمتر شاهد کم بینایی افراد در کشور هستیم.
به گفته وی،285 میلیون نفر کم بینا و نابینا بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر در سراسر جهان وجود دارد که 39 میلیون نفر از این آنها نابینا و بقیه کم بینا هستند.
مدیر کل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور،اظهارداشت: 19 میلیون نفر از 285 میلیون نفر را نیز کودکان کم بینا و نابینا درجهان تکشیل می دهند.
صفاری فرد، گفت: 90 درصد افراد نابینا و کم بینای جهان در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند.
همايش ملی «جامعه بينا، شهروند نابينا» با محوریت نقش و عملكرد خانواده با حضور محققان، پژوهشگران و جمعی از نابينايان و كم بينايان سراسر كشور به مدت دو روز در دانشگاه كاشان برگزار می شود.
بررسی زمینه های تشکیل خانواده برای افراد نابینا و کم بینا، توانمندسازی خانواده های دارای عضو نابینا و کم بینا، مبانی تحکیم خانواده های دارای عضو نابینا و کم بینا، شناسایی نقش مداخل به بهنگام در عرصه توانمندسازی خانواده های افراد با آسیب بینایی ازجمله محورهای اصلی همایش ملی جامعه بینا ، شهروند نابیناست.
نقش آموزش در ارتقای کیفیت زندگی خانواده های دارای افراد آسیب بینایی، عامل های موثر بر تسهیل فرایند ازدواج وتشکیل خانواده نابینایان و کم بینایان و نفش دسترسی نابینایان، کم بینایان و خانواده های آنان به خدمات، امکانات و تجهیزات توانبخشی،کمک زیستی و حماتی در ارتقای زندگی این افراد از دیگر موضوع های این همایش است.
انتهای پیام/م