به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ کاظمی در گردهمایی مشترک شورای معاونین اداره کل روسای ادارات آموزش و پرورش استان رسیدن به تحقق سند تحول بنیادین و اهداف متعالی نظام تعلیم و تربیت را مستلزم تعیین نقشه راه دانست و گفت:روح حاکم بر سند تحول کیفیت و عدالت است که آموزش و پرورش را به تعلیم و تربیت تمام ساحتی میرساند.
وی با بیان این که برای دستیابی به سند تحول بنیادین باید اهداف کلان ترسیم شود گفت: عدالت محوری، کاهش نابرابریها در فرصتهای تعلیم و تربیت، افزایش پوشش تحصیلی در مناطق کمتر توسعه یافته، برابری جنسیتی در تعلیم و تربیت، توجه به بانوان و دختران به طور ویژه، ایجاد زیرساخت مناسب و توجه به دانش آموزان محروم در مناطق محروم از موارد ذکر شده در سند تحول است.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در ادامه سخنان خود بر توجه و ارائه خدمات به دانش آموزان محروم تاکید کرد و گفت: باید برای دانش آموزان محرومی که فرصت تحصیل در مراکز استعدادهای درخشان را ندارد تمهیدات لازم اندیشیده شود و از نظر مادی، معنوی و روحی این دسته از دانش آموزان تامین شوند.
کاظمی راه اندازی کمیته کیفیت بخشی به مسائل آموزشی را یکی از اهداف اداره کل آموزش و پرورش استان خواند و گفت: در نظر داریم با بازنگری در سطح کلان فرایندها برنامههای زائد را از فضای آموزش و پرورش کاسته و کارگاههای آموزشی و درس پژوهی را افزایش دهیم.
وی مهمترین مسئله در کیفیت آموزشی را تغییر بینش در فرایند یادگیری و مهارت آموزی برای سبک زندگی ایرانی اسلامی و رفتارهای اجتماعی عنوان کرد و افزود: نباید توجه صرف به کلاس درس داشته باشیم چرا که فرصتهای تربیتی در فضاهایی به غیر از کلاس درس هستند.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: نباید در حوزه تعیین مدیران مدارس نگاه سیاسی داشته یاشیم، مدیر کسی است که صرفا نگاه آموزشی و تربیتی داشته باشد و فضایی به غیر از مدرسه را برای فعالیتهای سیاسی خود اختیار کند.
کاظمی بیان کرد:مدیران باید ارتباط موثر و پیوسته با مدرسه و معلمان داشته باشند، زیرا معلمان به عنوان خط شکن صف اول تحقق سند تحول بنیادین شناخته میشوند و مدیران با ایجاد این ارتباط میتوانند به رهبران آموزشی تبدیل شوند.
وی در ادامه سخنان خود به تفویض اختیار و کاهش بخش نامههای ارسالی به مدارس اشاره کرد و گفت: طبق آمار در سال گذشته هشت هزار نامه و مکاتبه از طرف ادارات با مدارس صورت گرفته است که این امر زمان زیادی از رسیدگی به امور مدرسه را میگیرد.
کاظمی گفت: توسعه مشارکتها راه برون رفت آموزش و پرورش از چالشها ومشکلات است و در هر بخش به صورت مجزا باید توسعه یابد و از طرف دیگر در توسعه مدارس غیردولتی نیز باید اهتمام ویژهای داشت.
وی منزلت را بر معیشت برای معلمان در اولویت دانست و در این مورد افزود: معلمان به واسطه این که در کف مدارس مشغول فعالیت هستند باید در تصمیم گیریهای مختلف مشارکت داشته باشند.
وی ادامه داد: در سال تحصیلی جدید باید تمام تلاش خود را جهت دور کردن آموزش زدگی را از فضای مدرسه به انجام رسانیم، زیرا کنکور و آموزش زدگی بلای جان تعلیم و تربیت است.
وی ضمن اشاره به این که آغاز سال تحصیلی ۹۷-۹۶ همزمان با محرم است افزود: "مهر حسینی" شعار شروع سال تحصیلی جدید است و مدارس باید سه زنگ مهر، نماز و ایثار را در اول مهر به صدا در بیاورند.
انتهای پیام//ف. م.