تارنمای رسانه‌ای المانیتور در گزارشی، به بررسی تأثیرات بهبود روابط میان تهران و دوحه بر کاهش بحران سوریه پرداخت.

ازسرگیری روابط ایران-قطر چه تأثیری بر بحران سوریه خواهد داشت؟به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی المانیتور در مطلبی نوشت ایران و قطر قصد دارند روابط خود را در همه زمینه‌ها بهبود بخشند. تصمیم قطر برای بازگرداندن سفیر خود به تهران ممکن است به افزایش قدرت ایران در سوریه بینجامد و همچنین باعث محو شدن بیش از پیش مرزبندی میان (کشورهای) شیعه و سنی درباره موضوعات مورد اختلاف (در منطقه خاورمیانه) شود.

در ادامه گزارش آمده است باعث شگفتی نیست که تصمیم قطر برای تقویت روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران باعث تشدید بحران بوجودآمده میان کشورهای عرب حاشیه خلیج‌فارس شده است. انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات، این تصمیم قطر را شرم‌آور خواند.

نگارنده مطلب در ادامه می‌افزاید: تصمیم قطر آمریکا را نیز غافلگیر کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به پرسش خبرنگاران در این باره گفت: احتمالاً موضوعاتی در عرصه دیپلماتیک در جریان است که ما از آن آگاهی نداریم و یا اینکه نمی‌توانیم در حال حاضر، درباره‌اش صحبت کنیم ... من نمی‌خواهم آن را ارزیابی کنم و بگویم که آیا (بهبود روابط میان ایران و قطر) خوب است یا بد. اما در کل، ما نگران وضع این مناقشه (بحران میان قطر و 4 کشور عربی) هستیم و به طور شفاف پیام‌های خود را منتقل می‌کنیم.

این گزارش می‌افزاید: با ازسرگیری روابط (دیپلماتیک) میان تهران و دوحه، ایران اکنون دومین کشور سنی را به شبکه منطقه‌ای خود افزوده است. تماس تلفنی میان محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و همتای قطری‌اش، شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، کمتر از دو هفته پس از سفر سرلشگر محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، به آنکارا، پایتخت ترکیه، صورت می‌گیرد.

در ادامه گزارش آمده است قطر نیز همانند ترکیه با حمایت از گروه‌های مخالف سوریه، یکی از بازیگران اصلی در این کشور بوده است ... تهران و قطر ممکن است درباره آینده سوریه اختلاف‌نظر داشته باشند، اما دست کم باید گفتگوهای میان قدرت‌های منطقه را در صورتی که هدف آن‌ها حمایت از پیشرفت‌های حاصل‌شده پس از همکاری‌های میان واشنگتن و مسکو درباره دمشق و مذاکرات آستانه -که به کاهش تنش‌ها در سوریه کمک کرده است– باشد، به فال نیک گرفت.

در این گزارش همچنین آمده است: بدون شک بحران یمن نیز یکی از محورهای گفتگوهای دوجانبه آتی میان ایران و قطر خواهد بود. مذاکرات تهران و دوحه درباره صنعا چندان باعث خشنودی عربستان سعودی که در هفته‌های اخیر، با تحقیقات و انتقادات فزاینده بین‌المللی درباره حملات هوایی به یمن مواجه است، نخواهد شد. تاکنون، در این حملات ده‌ها غیرنظامی یمنی کشته شده‌اند.

 

انتهای پیام/

المانیتور در مطلبی بهبود روابط میان ایران و قطر را به نفع سوریه دانست

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
اگر بشود بامذاکره ویا هر کار دیگرروابت ایران وسعودی عادی شود تاخیر در آن گناه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۶
به نظر میاد باید در موضوع سوریه همچنان مواضع سخت نظامی رو تقویت کرد و در موازاتش به سرعت به رایزنی سیاسی پرداخت اگه دیر بجنبیم عربستان و امارات با پولهایی که دارند اجازه صلح و ثبات در منطقه رو نمی دن زنده باد شهدای راه امام حسین
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۹:۲۱ ۰۸ شهريور ۱۳۹۶
حالا که با اربابشان یعنی ال سقوط جنایتکار بهم زدند متمایل به ارتباط با ایران شدند عربها همشون مثل همند ذات وژن آنها مشکل دارد .
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۸:۰۳ ۰۸ شهريور ۱۳۹۶
بهبود روابط با همه کشورها باید در اولویت سیاست خارجی باشد.
آخرین اخبار