به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به جنبش حزب الله لبنان و رابطه آن با ایران پرداخت.
در این گزارش آمده است: برای دههها جنبش حزب الله لبنان تنها تمرکز خود را بر روی مبارزه با اسراییل معطوف کرده بود. این گروه شبکهای از سنگرها و تونلها را در مرز جنوبی لبنان ساخت، هزاران داوطلب را برای مبارزه با رژیم صهیونیستی آموزش داد و زرادخانهای مملو از موشک را ساماندهی کرد که قابلیت هدف قرار دادن نقاطی دورتر از سرزمینهای اشغالی را دارد. با این وجود، همزمان با تغییرات در خاورمیانه، جنبش حزب الله نیز تغییر کرده است.
این مطلب میافزاید: حزب الله به سرعت حوزه عملیات خود را گسترش داده است. گردانهایی از نظامیان را به سوریه فرستاد. مستشاران نظامی به عراق ارسال کرد. از جنبش انصارالله یمن حمایت کرد و فراتر از آن به سازماندهی یک گروه نظامی افغان که میتوانند در هر منطقهای بجنگند، کمک کرد. در نتیجه حزب الله دیگر یک قدرت صرف نیست؛ بلکه یک بازوی قدرتمند برای حامی اصلی خود، یعنی ایران است.
نگارنده مدعی است: در سالهای اخیر جنبش حزب الله تقریبا در تمامی نبردهایی که برای ایران اهمیت دارد، حضور داشت. فراتر از آن، این جنبش در جذب، آموزش و مسلح کردن گروههای نظامی جدید دخالت دارد. ماهها مصاحبه نیویورک تایمز با مقامات، فرماندهان و تحلیلگران از 9 کشور و اعضای حزب الله، نشان داد یک سازمان با قدرتی جدید (در خاورمیانه) ظهور کرده است که به صورت گسترده شناخته شده نیست. همچنین مقامات ایران به این جنبش برای رسیدن به اهدافشان نیازمند هستند.
نیویورک تایمز تاکید دارد: ایران و جنبش حزب الله مکمل یکدیگرند. مردم ایران و حزب الله را شیعیان تشکیل میدهند. حزب الله برای ایران به عنوان یک کشور فارس در مقابل اکثریت کشورهای عربی منطقه، تنها قدرت نظامی نمیدهد بلکه این جنبش به دلیل ماهیت عربزبان خود به راحتی در کشورهای منطقه فعالیت میکند. این اتحاد برای حزب الله به معنای حمایت مالی به منظور احداث شبکهای گستردهای از خدمات اجتماعی شامل مدرسه، بیمارستان در لبنان و پشتیبانی نظامی است. این پشتیبانی نظامی شامل ارسال تسلیحات، فناوری و حقوق دهها هزار نفر از مبارزان حزب الله میشود.
در ادامه این گزارش آمده است: حزب الله در جنگ سوریه نقش مهمی در حمایت از بشار اسد، رییس جمهور قانونی این کشور و متحد مهم ایران داشت. این جنبش در عراق با گروه تروریستی داعش مبارزه و از منافع ایران حمایت میکند. همچنین پس از آغاز جنگ در یمن از جنبش انصارالله حمایت و رژیم سعودی به عنوان دشمن تهران را در باتلاقی هزینهبر گرفتار کرد. حزب الله در کشور لبنان نیز اخبار جانبدارانه به نفع ایران منتشر و قوای خود را برای جنگیدن با اسراییل آماده میکند.
در پایان این مطلب آمده است: افزایش نفوذ و قدرت ایران و جنبش حزب الله باعث شده است تمرکز سیاسی و نظامی اسراییل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی بر روی آنها معطوف شود. با این وجود، در سالهای اخیر توجه بیشتر کشورهای جهان به افراطگرایان (وهابی) بوده است که برای جنگیدن به صفوف داعش در عراق و سوریه ملحق شدند.
انتهای پیام/