به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فارن پالیسی؛ «جان بولتون»، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل و یکی از چهرههای شناخته شده در مخالفت با برجام، مدعی شده است پیش از این، «استیو بنن»، استراتژیست سابق رئیس جمهور آمریکا، از وی درخواست کرده بود طرحی برای خروج واشنگتن از توافق هستهای با ایران را ارائه دهد.
بولتون گفت پس از آنکه استیو بنن از سوی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، برکنار شد و تعدادی دیگر از دیپلماتهای مخالف ایران نیز از پیکره کاخ سفید کنار گذاشته شدند، تصمیم گرفت طرح پیشنهادی خود را به صورت عمومی منتشر کند؛ زیرا امیدی نداشت با دیپلماتهای باقیمانده در کنار ترامپ، طرح وی هیچگاه به دست رئیس جمهور برسد.
بولتون در نشریه نشنال ریویو نوشت: من این شبهمقاله را بصورت عمومی در اختیار همه میگذارم. پس از تغییراتی که در میان کارکنان کاخ سفید بوجود آمد، رساندن این طرح به رئیس جمهور غیرممکن به نظر میرسد. هرچند ترامپ زمانی آنقدر به من لطف داشت که میگفت «هر وقت خواستی بیا و مرا ببین»؛ اما آن روزها دیگر گذشته است.
یک منبع آگاه و حاضر در مذاکرات تعیین سیاست آمریکا در قبال ایران در کاخ سفید اظهار کرد بولتون دستکم در چندین هفته رفت و آمدهای مداومی به اتاق بیضی شکل (دفتر کار رئیس جمهور) داشته است. حتی ظاهرا موضوع واگذاری سمت معاون مشاور امنیت ملی آمریکا نیز به بولتون پیشنهاد شد؛ پیشنهادی که نشان میدهد وی احتمالا به عنوان جایگزین «مکمستر» درنظر گرفته شده بود. این منبع آگاه افزود: بولتون از قبول سمت معاونت سر باز زد، زیرا در انتظار پیشنهاد بالاترین سمت در این حوزه است.
انتشار مقاله بولتون نشان میدهد وی تا چه اندازه از مخالفان توافق هستهای ایران ناامید شده است. وی تا همین اواخر، کاخ سفید را در برهم زدن برجام، حامی خود قلمداد میکرد؛ اما تغییراتی که در هفتههای اخیر در کاخ سفید روی داد، جبهه بولتون را تضعیف کرد.
منتقدان توافق هستهای نگران این هستند که مشاوران ترامپ و دیپلماتهای حاضر در وزارت خارجه آمریکا، طیف کاملی از گزینهها را در اختیار رئیس جمهور قرار ندهند. گزینههایی مانند خارج شدن از برجام و یا تقدیم گزارش به کنگره درباره اینکه تهران به تعهدات خود در ارتباط با توافق هستهای پایبند نبوده است.
یک منبع آگاه در این باره گفت: دیپلماتهای نزدیک به رئیس جمهور در جریان کمپین انتخاباتی مانند استیو بنن و دیگران، برای مدت طولانی محافظهکاری کردند و تردیدها درباره توافق ایران پیش از آنکه به نتیجه روشنی برسد، مسکوت ماند.
بولتون طرح پیشنهادی خود را «لغو توافق ایران؛ راهی به جلو» نهاده و مدعی شده است واشنگتن باید از این توافق خارج شود؛ زیرا ایران در حال نقض برجام، امتناع از بازرسیهای بینالمللی از پایگاههای نظامی و حمایت از تروریسم است.
او همچنین تاکید کرد آمریکا باید بطور محرمانه تصمیمات خود را با متحدانش در خاورمیانه و اروپا در میان بگذارد و سپس با راهاندازی یک کمپین عمومی، هدف خود را اجرایی کند. بولتون از نهادهای اطلاعاتی خواست گزارشهایی در چارچوب حمایت از این طرح تهیه کنند.
سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل مدعی شد: ما میتوانیم با ارائه اطلاعات جدید و از طبقهبندی خارج شده درباره رفتار غیرقابل قبول ایران در سراسر جهان، موضع لغو برجام را تقویت کنیم.
فارن پالیسی نوشت: حامیان توافق هستهای میگویند مدرکی در دست نیست که نشان دهد ایران برجام را نقض کرده است و مدعی هستند آژانسهای اطلاعاتی از سوی دولت (آمریکا) تحت فشار هستند تا مدارکی ارائه دهند که پایبند نبودن ایران را به توافق هستهای نشان دهد.
بولتون همچنین پیشنهاد کرد اقدامات علیه دولت ایران تشدید شود، این کار با حمایت از مخالفان دولت ایران، ممنوعیت فرود هواپیما و یا پهلو گرفتن کشتیهای ایرانی در فرودگاه و بندرگاه کشورهای متحد آمریکا، لغو صدور روادید برای تمامی ایرانیها اعم از دانشجویان و یا ورزشکاران، محقق خواهد شد.
بولتون در ادامه از تایید پایبندی ایران به توافق هستهای -که دو بار در دولت ترامپ اتفاق افتاد- انتقاد کرد. البته در نوبت ماه ژوئیه، ترامپ از تایید گزارش ارائه شده از سوی وزارت امور خارجه ابراز نارضایتی کرد و وعده داد در 90 روز آتی و ارائه گزارش بعدی در ماه اکتبر، پایبندی ایران را به این توافق تایید نخواهد کرد، اما تعدادی از کارکنان کاخ سفید که انتظار میرفت گزارش پایبند نبودن ایران را تهیه کنند، دیگر دارای سمتی در بدنه دولت نیستند و مشخص نیست این وظیفه به دست افراد باقیمانده در دولت انجام میشود یا خیر.
بولتون در پایان گفت: ترامپ در زمان نامزدی سمت ریاست جمهوری، به شدت از توافق هستهای ایران انتقاد میکرد. اما پس از آنکه به این جایگاه رسید، دو بار شخصا مجوز برقرار ماندن برجام را امضا کرد. این موضوع همه را گیج کرده است. بسیاری از افراد خارج از دولت نگران هستند که این موضوع چگونه ممکن است: ترامپ تحت کنترل کسی است یا مشاوران او؟
انتهای پیام/
البته با خارج شدن شیطان بزرگ از « برجام » اتفاقی برای آمریکا نخواهد افتاد و اینکه گفته می شود ، آمریکا منزوی خواهد شد ، سخن بی ربطی است زیرا اروپا توان رویاروئی با آمریکا را تحت هیچ شرایطی ندارد .
این خیال خامی است که فکر کنیم اروپا آمریکا را برای ایران، کنار بگذارد .
زرشک چی؟ زرشک دارین؟
..... تو اون سبیل سگابی وار و اون صورت کثیفت، عوضی صهیونیست!
بیشتر از 20ساله که در مورد ایران فقط زر اضافی میزنه و حتی خود مسئولین آمریکایی هم به رفتارو افکارش میخندن