روایتی نادرست از بدحجابی موجب بوجود آمدن تصوراتی عجیب از این موضوع شده که جای بحث و بررسی دارد.

آیا بدحجاب تر شدیم؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگارا جوان،به نظر می رسد بدحجابی در جامعه ما بد روایت شده است. این روایت نادرست باعث شده واکنش ها به بدحجابی عجیب و غریب باشد. یکی فکر می کند بدحجابی در ایران سیاسی است و تلاش می کند آنرا به براندازی نزدیک کند و دیگری فکر می کند بدحجابی در ایران ناشی از کاهش دین ورزی است و تلاش می کند اصلا اهمیت حجاب را منکر شود.

اما واقعن ریشه بدحجابی در جامعه ماچیست؟ ماجرا را از منظری متفاوت ببینید.

بدحجاب تر؟

گزارش اخیر مرکز پژوهش های مجلس نشان می دهد حدود 30 تا 40 درصد جامعه حجاب شرعی دارند. اما بقیه که حجاب شرعی ندارند اعتقادشان به حجاب چیست؟ نتایج 3 پژوهش رسمی سازمان تبلیغات و ارزش ها و گرایش ایرانیان وزارت ارشاد و کتاب وضعیت سنجی پوشش و آرایش ایرانیان، نشان می دهد 90 درصد جامعه به حجاب شرعی اعتقاد و آنرا ضروری می دانند اما در مصداق حجاب تابع عرف اند.

این آمار یعنی جامعه نسبت به ضرورت حجاب و جنبه دینی و شرعی آن، کاملا معتقد عمل می کند اما در مصداق دچار غفلت است. یعنی بین قرائت شرعی حجاب و قرائت عرفی آن از سر غفلت تفاوت قائل شده است.

حقیقت حجاب

حقیقت حجاب چیست؟ برخلاف تصور رایج، حقیقت حجاب صرفا پوشش نیست؛ هرچند پوشش یک ضرورت برای حفظ این حقیقت است. هویت و عمق حجاب، حیا و عفت است. حال باید سوال کرد که آیا بدحجابی منجر به بی حیایی در جامعه شده است؟ در پژوهش سازمان تبلیغات نشان می دهد 85 درصد مردم رعایت حجاب رامانع ارتکاب گناه در جامعه می دانند.

نتیجه این حرف چیست؟ بدحجابی در جامعه نه منشا سیاسی دارد و نه منشا دینی. بدحجابی در ایران می تواند منشا غربزدگی، عرفی گرائی، راحتی و زیبایی پسندی و دهها دلیل دیگر داشته باشد.

اثر این دو رویکرد متفاوت چیست؟ اگر بدحجابی را سیاسی بدانید باید هر روز بین بدحجاب ها با انقلاب فاصله ایجاد شود. البته که شوخی است. چهارشنبه های سفید هم اتفاقا کمک کرده است که قلیل آدم هائی که روسری شان را ابزار براندازی می دانند از متن مردم جدا شوند.

اما بدحجابی نشانه بی دینی هم نیست. اگر اینطور بود باید شاهد کاهش معنویت بانوان در جامعه باشیم. حال آنکه برعکس است.

معنوی شدن جامعه

آیا می توان مدعی شد که با عقب رفتن روسری ها معنویت کمتر شده است؟

مساله اینست که 2 خطای کلیدی ممکن است باعث شود تحلیل نادرستی از جامعه زنان مان داشته باشیم. یک اشتباه در مقایسه نقطه ایست و دوم تحلیل ظاهرگرایانه.

خطای تحلیل ایستا

تحلیل نقطه ای یعنی مقایسه زنان در سال 97 با زنان در سال 57 بدون اینکه شرایط جامعه تحلیل شود. اساسا تقوای جامعه را باید در حرکت تحلیل کرد. برای اینکه تقوا را تحلیل کنیم باید شرایط و هجمه دشمن و قدرت شیطان را هم در نظر گرفت. تقوا در مسیر حرکت و اجتماعی شدن شکل می گیرد نه سر سجاده و در خلوت و انزوا. با این سخن باید سوال کرد خانم بد حجاب در جامعه امروز با این حجم از هجمه های شیطانی چه میزان جلوتر از زنان سال 57 است؟


بیشتر بخوانید:ماجرای بیلبوردی جنجالی در پایتخت چیست؟ +تصاویر


خطای ظاهرگرایانه

اما مهمتر، بستری است که جمهوری اسلامی برای رشد و تعالی زن ایجاد کرده است. تحلیل تک بعدی و ظاهرگرایانه و متوقف بر پوشش باعث می شود شناخت درستی از زن ایرانی بیان نشود. زن امروز را باید با حضورش در فعالیت های خیرخواهانه و از خودگذشتی و کمک به کشور و مردم تحلیل کرد. خانم امروز ایرانی را باید جامع دید تا درک درستی از دینداری پیدا کنیم و ظاهرگرایانه با تقلیل پوشش حکم به کاهش دینداری ندهیم.

حجاب پرقدرت

نکته مهمتر از همه رشد حجاب است. رشد حجاب، هم کمی است و هم کیفی. این رشد یعنی حجاب پرقدرت. حجاب پرقدرت، حجابی است که از سر جهل و میراث خانواده و غیره نیست و ابعاد انقلابی پیدا کرده است و نشانه یک اعتقاد راستین به مبارزه و جهادست. چنین حجابی را در کدام برحه از تاریخ سراغ داریم؟

منبع:فارس

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۵ ۱۰ مهر ۱۳۹۷
روسری ها کوتاه و کوتاه تر شده
Iran (Islamic Republic of)
عقل کل
۲۱:۴۱ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
اکثر مشکلات در بحث حجاب به علت کم کاری آموزش و پرورش است اگر آموزش و پرورش از کودکی فرد را به اسلام جذب کند و دین داری را برای وی جذاب کند حجاب داشتن و فواید آنرا درست آموزش بدهد خیلی از مشکلات حل میشه البته که بچه ها از پدر و مادرشون هم درسهای بزرگی یاد میگیرن باید به پدر و مادرها یاد داد که چگونه به کودکان خود دین را آموزش بدهند و آنها را برای انجام فرایض دینی هدایت کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
نه نشدیم !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
با این موافقم که باید در مقایسه، هجمه بد فرهنگی و فکری امروز رو هم حساب کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
متاسفانه الان شرایط حجاب میان برخی از زنان و دختران خوب نیست باید فرهنگ سازی شه تا این آسیب از بین برود
Germany
ناشناس
۱۵:۱۳ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
واقعا جای تاسف داره
Germany
ناشناس
۱۵:۱۳ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
یک ساعت مرکز شهر و بالا شهر تهران تا حجاب را ببینید بعضی ها مثل اینکه تو خانه خود دارن راه میرن نه تو شهر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
بالا شهر و پایین شهر نداره همه جا بد حجاب وجود دارد و با حجاب داره
Germany
ناشناس
۱۵:۱۳ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
یک ساعت مرکز شهر و بالا شهر تهران تا حجاب را ببینید بعضی ها مثل اینکه تو خانه خود دارن راه میرن نه تو شهر
Germany
ناشناس
۱۵:۰۰ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
از نظر فرهنگی وروشهای آموزش عقیدتی در کشور بسیار ضعیف عمل شده و امور تبلیغات دینی بروز نیستند و قادر به جلب رضایت و ایجاد تغییر در جامعه نیستند وبرنامه مدونی نیز برای این موضوع ظاهراً تهیه نشده و زمان در حال سپری و از دست رفتن است خانواده ها و جوانان را قبل از تباهی بیشتر دریابید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
حجاب در اسلام حد ومرز مشخصی دارد و خارج از این چارچوب چه برای زن چه برای مرد بی حجابی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
باید جلوی تولید بعضی از لباسها و حتی چادرها گرفته شود.مقتعه های جدید به چیزی که شبیه نیست مقنعه است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
الان حجاب اقایان از حجاب بعضی خانومها بیشتر است. و حتی بعضی از چادری ها عملکردشان با فلسفه حجاب همخوانی ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
یکی از برداشتهای غلطی که حتی متدینین دارند این است که فکر میکنند مشکی چون مشکی است مکروه است درصورتی که رنگ مشکی بخاطر تشبه به دشمنان اهل بیت ع مکروه شد و در حقیقت حکم ثانویه است.و اگر مشکی مکروه بود حضرت زهرا و ....از ابن رنگ در لباسشان استفاده نمی کردند.و خانه کعبه را پیراهن مشکی نمی پوشاندند.مشکی یکی از رنگهای الهی است و دلیلی عقلی و شرعی برای بد بودن اصل رنگ مشکی نداریم.فقط از باب تشبه به دشمنان در برهه ای مکروه شده است و نه حرام که شاید به نظر بعضی هم اکنون موردی که بخاطر ان مکروه شده است هم موجود نباشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۶ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
بعضی از مومنین هم بسیاری از احکام حجاب را نمی دانند که باید آگاه سازی شود.یکی از مواردی که شیوع پیدا کرده است لباسهای چسبان است که درحقیقت حجاب کامل محسوب نمیشود و که بعضی از متدینین هم متوجه این موضوع نیستند.