سه بار یا بیشتر اسهال طی 24 ساعت نشانهای از مسمویت غذایی است.از آنجایی که فرد مبتلا به اسهال آب بیشتری را نسبت به شرایط عادی از دست میدهد، در معرض خطر کمآبی بدن قرار میگیرد.
استفراغ یک مساله طبیعی برای افراد مبتلا به مسمویت غذایی است. این شرایط زمانی رخ میدهد که عضلات شکم و دیافراگم بهشدت منقبض میشوند و فرد را مجبور میکنند بهصورت غیر ارادی محتوای معده را بالا آورده و وارد دهان کند.این یک مکانیسم محافظتی است و هنگامی که بدن درتلاش است از شر ارگانیسمها یا سموم خطرناک خلاص شود، رخ میدهد. در واقع، مسمویت غذایی اغلب به شکلگیری حالت تهوع و استفراغ شدید منجر میشود.
لرز میتواند به واسطه تلاش بدن برای افرایش دما شکل بگیرد. لرز موجب میشود تا عضلات به سرعت منقبض و منبسط شوند، که این شرایط گرما تولید میکند. لرز اغلب با تب همراه است، زیرا پیروژنها بدن را فریب میدهند که بیش از اندازه سرد شده است و باید گرم شود.تب میتواند به واسطه بیماریهای مختلفی، از جمله مسمویت غذایی، شکل بگیرد، از این رو، لرز نیز یکی از علائم رایج آن است.
ضعفوخستگی از دیگر نشانههای شایع مسمویت غذایی هستند. این علائم به واسطه انتشار پیام رسانهای شیمیایی به نام سیتوکینها شکل میگیرند.افزون بر این، کاهش میزان غذای مصرفی به واسطه کاهش اشتها ممکن است موجب احساس خستگی در فرد بیمار شود.ضعف و خستگی هر دو از علائم رفتار بیماری هستند، که به بدن در استراحت و اولویت بندی بهتر کمک میکند.
حالت تهوع احساس ناخوشایندی است که بر اساس آن بهنظر میرسد در شرف استفراغ کردن هستید، اگرچه ممکن است این اتفاق به واقع رخ دهد یا خیر.در شرایطی که حالت تهوع هنگام مسمومیت غذایی طبیعی است، اما این شرایط بهدلایل مختلفی میتواند شکل بگیرد، که از آن جمله میتوان به میگرن، بیماری حرکت، و غذا خوردن بیش از اندازه اشاره کرد.حالت تهوع مرتبط با مسمویت غذایی بهطور معمول پس از یک تا هشت از یک وعده غذایی شکل میگیرد.
هنگامی که با یک عفونت، مانند مسمویتغذایی، مواجه هستید، امکان تجربه دردهای عضلانی وجود دارد. این شرایط بهدلیل آن شکل میگیرد که سیستمایمنی فعال شده و موجب التهاب میشود.طی این فرایند، بدن به هیستامین«یک مادهشیمیایی که به گشاد شدن رگهای خونی کمک میکند»اجازه میدهد گلبولهای سفید بیشتری برای مبارزه با عفونت منتقل شوند، ترشح کند.هیستامین به افزایش جریان خون به مناطق آلوده بدن کمک میکند. در کنار مواد دیگر درگیر در واکنش سیستمایمنی، از قبیل سیتوکینها، هیستامین میتواند به بخشهای دیگر بدن رفته و گیرندههای درد را تحریک کند.
دردشکمی در ناحیه زیر قفسهسینه و بالای لگن احساس میشود. در موارد مسمومیت غذایی، ارگانیسمهای مضر میتوانند سمومی را تولید کنند که دیواره داخلی معده و رودهها را تحریک میکنند. این شرایط میتواند به شکلگیری التهاب در معده منجر شود، که ممکن است درد در ناحیه شکم را موجب شود.افراد مبتلا به مسمومیت غذایی ممکن است گرفتگی در ناحیه شکم را نیز تجربه کنندف زیرا عضلات شکم منقبض میشوند تا حرکات طبیعی روده را به منظور خلاص شدن از شر ارگانیسمهای مضر در کوتاهترین زمان ممکن تسریع کنند.
سردردها بسیار شایع هستند. افراد میتوانند بهدلایل مختلف از جمله استرس، مصرف الکل، کمآبی بدن و خستگی دچار سردرد شوند.بهدلیل اینکه مسمویت غذایی ممکن است خستگی و کمآبی بدن را بههمراه داشته باشد، میتواند به شکلگیری سردرد نیز منجر شود.کمآبی بدن میتواند بهصورت مستقیم مغز را تحت تاثیر قرار داده و موجب از دست دادن مایع در این اندام و کوچکشدن موقتی آن شود.
در صورتی که دمای بدن از محدوده عادی - 36 تا 37 درجه سانتیگراد - بیشتر شود، شما تب دارید. تب از نشانههای شایع بسیاری از بیماریهاست و بهعنوان بخشی از دفاع طبیعی بدن در برابر عفونت رخ میدهد.مواد تولیدکننده تب به نام پیروژنها افزایش دما را موجب میشوند. آنها توسط سیستمایمنی بدن یا باکتریهای عفونی که وارد بدن شدهاند، ترشح میشوند.