به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گرچه بارها مطالعات گوناگونی در مورد تاثیرات تلویزیون بر کیفیت خواب انجام شد، اما این بار پژوهشگران دانشگاه میشیگان آمریکا نسبت به زمان تماشای سریالها و پیامدهای آن به نتایج جالبی دست یافتند.
در این بررسی از 420 جوان 18 تا 25 ساله خواسته شد به پرسشهایی در مورد مدت زمان تماشای سریال و همچنین شرایط خواب پاسخ دهند.
گرچه 80 درصد این گروه جزو «تماشاگران حرفهای» تلویزیون محسوب میشدند، اما بقیه وضعیتی حادتر داشتند و چندین قسمت از یک مجموعه فیلم یا سریال را حداقل چندین بار از تلویزیون یا رایانه تماشا میکردند! به عقیده پژوهشگران تقریباً همه این تماشاگران افراطی از بی خوابی رنج میبرند و در مقایسه با کسانی که ساعات بسیار کمی را صرف سریالها میکنند، مستعد ابتلا به اختلالات خواب هستند.
به گفته مدیر اصلی گروه، این عادت جوانان باعث افزایش سطح بیداری جوانان شده که در طولانی مدت بر کیفیت خواب اثر میگذارد و زمینه ساز بی خوابی میشود. سریالهای پربیننده معمولاً ساختار روایی جذاب و جالبی دارند که بیننده را به طور کامل در داستان غرق میکنند. از همین رو به هر قیمتی حاضر به ادامه آن میشود. این هیجان اگر شب هنگام و با فاصله کمی از زمان خواب ایجاد شود، فرایند آماده سازی مغز برای به خواب رفتن را کندتر میکند و در نتیجه مانع از خواب مطلوب میشود.
منبع:قدس آنلاین
انتهای پیام/