به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، اجیرشده هایی که برای پول می جنگند زیر نام کمپانی های خصوصی_امنیتی در افغانستان رویدادهای تلخی به جا گذاشتند اما روی کارآمدن ترامپ و تعلل در ارایه استراتژی جدید سبب شده است که این شرکت ها در پی حضور دوباره باشند.
هرچند از جنایت های این نیروها، سند و پرونده هایی کمی به مراجع قانونی رسید اما عمق قانون شکنی ها به اندازه ای بود که به انحلال آنها انجامید، نیروهایی که از میان جانی ها، قانون شکنان و مجرمان به خدمت گرفته شده است چگونه می توانند امنیت غیرنظامیان را آنهم در کشوری جنگ زده را فراهم کنند؟
جنگ علیه تروریسم در افغانستان از ابتدا بر اساس منافع امریکا آغاز و ادامه یافت که ریشه در ابقای گروه های تروریستی طالب و داعش دارد، پس از شانزده سال که مقام های این کشور از بن بست جنگ ابراز سردگمی می کنند بیش از دالرهای خرج شده، سودآوری داشت از پناهگاه های دایمی و فشار بر رقبای منطقه ای گرفته تا تجارت مواد مخدر و دست یابی به منابع طبیعی.
واگذاری مسوولیت جنگ به شرکت های خصوصی و امنیتی برای دولت ترامپ اگر کاهش هزینه ها را در پی دارد، نظام نوپای افغانستان را در ورطه سقوط قرار می دهد زیرا تداوم جنگ دلیل بقای چنین شرکت هایی می باشد.
بیشمار شرکت خصوصی و امنیتی که در گذشته همراه با ارتش امریکا در جنگ افغانستان حضور یافتند با پرونده هایی از نقض حقوق بشر تا زیرپا گذاشتن قوانین به پایان ماموریت آنها انجامید.
و اکنون با اجرایی شدن این طرح باید منتظر ابعاد خطرناک تری از جنگ در کشور باشیم که دیگر ارتشی برای سرپوش گذاشتن بر جنایت های نظامیان این شرکت ها وجود ندارد و می ماند کشوری که در تنگنای نبرد با تروریستان باید در هراس لشکری از اجیرشدگان باشد.
گزینه وسوسه انگیز کاهش بودجه امریکا در جنگ افغانستان توسط شرکت بلک واتر به ترامپ در حالی می باشد که رییس جمهور این کشور رویکردی سودجویانه دارد و از همان ابتدا در پی سیاستی منطقه ای بوده است، این طرح بیش از انکه برای جلوگیری از کشته شدن غیرنظامیان این کشور باشد در جهت منافع واشنگتن می باشد و خطرناک برای نظام نوپای افغانستان.
حواشی چنین طرحی از آنجا نشات می گیرد که حضور چنین شرکت هایی طی سال های گذشته همراه با نقض آشکار حقوق بشر در افغانستان بوده زیرا همچنان که نیروهای آنها هیچ اعتقادی به حفظ قوانین و یا رعایت جان غیرنظامیان ندارد، مبنای شکل گیری چنین شرکت هایی در تداوم جنگ است.
تروریستی که اکنون در کشور ریشه دوانده است نه از جانب پاکستان بلکه در حمایت از امریکا توانست خاورمیانه را در برگرفته و خیال برقراری امارت اسلامی در افغانستان را دارد.
حمله های شبانه و یا عملیات هایی گاه و بی گاه نظامیان امریکایی همواره قربانیانی از غیرنظامیان در پی داشته است و اکنون با لشکرکشی نیروهایی که در بدل پول وارد جنگ می شود دیگر کدام باشنده ای در امنیت خواهد ماند؟
هرچند حکومت وحدت ملی تاکنون در برابر چنین طرحی سکوت کرده است اما نمی توان امید به دولتی داشت که زیر سلطه واشنگتن تنها به دنبال کمک ها و جلب حمایت ها در جهت رسیدن به کشور پشتونیزم است.
همانگونه که امریکا با رویکردی چند گانه هیچ گاه به نبرد با تروریستان در افغانستان نرفت، دولتمردان کشور نیز نه طالب را دشمن خطاب می کنند و نه ارده ای برای نابودی افراط گرایان دارند.
نماینده ویژه روسیه در افغانستان امریکا را “نیمه ماشین جوجه کشی تروریست ها” در کشور خواند، ماشینی که تروریست را بنیان نهاد تا بتواند به رویای سلطه بر خاورمیانه دست یابد و اکنون از افغانستان به عنوان پایگاه دایمی خود استفاده می کند.
رویدادهای تکان دهنده از جای جای کشور که توسط طالب و داعش رخ می دهد مردم را بیش از هر زمانی خسته کرده است و ناامید از حکومت و قانون و حال با نظامیان اجیرشده شرکت های خصوصی و امنتیی به کدام سرنوشت خواهد رفت.
از تجارت مواد مخدر گرفته تا قاچاق انسان تنها گوشه ای از عواقب حضور اجیرشدگان شرکت های امنیتی و خصوصی امریکا در افغانستان بود که می تواند جدای از پولی که برای جنگ دریافت می کنند بازیگران اصلی تجارت های سیاه باشند.
انتهای پیام/