در شرایطی که قرار است امشب دونالد ترامپ جزییات استراتژی جدید خود را در افغانستان و جنوب آسیا اعلام کند، آگاهان افغانستانی چندان خوشبینی و باوری به این استراتژی برای پایان جنگ در کشور ندارند و تصمیم برای اعزام شرکت‌های نظامی خصوصی به این جنگ را غیرقانونی می دانند.

تصمیم برای اعزام شرکت‌های نظامی خصوصی به جنگ افغانستان غیرقانونی استبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس تازه ترین جزییات از استراتژی جدید امریکا در افغانستان که روز یک شنبه برخی از رسانه های امریکایی آن را منتشر کردند، آمریکا قصد دارد چهار هزار نیروی نظامی جدید به افغانستان اعزام کند. از سوی دیگر، منابع معتبر غیررسمی گفته اند که ترامپ، امور آموزشی و نظامی ارتش امریکا در افغانستان را با هزینه سالانه ۱۰ میلیارد دالر، به دو شرکت دانیاکورپ و بلک واتر برای مدت دو سال واگذار خواهد کرد.

احمد سعیدی، آگاه مسایل سیاسی و دیپلمات سابق افغانستان در پاکستان در یادداشتی اختصاصی برای خبرگزاری آناتولی، دلیل کوتاهی در اعلام استراتژی ترامپ برای افغانستان را خودداری شماری از مشاوران او عنون می کند. به گفته وی، این مشاوران آقای ترامپ، شرکت های نظامی خصوصی یا شرکت‌های اسلحه سازی دارند و خواهان بستن قرارداد برای شرکت در جنگ افغانستان هستند.

سعیدی افزود، واشنگتن می‌داند که نبرد افغانستان طولانی ترین جنگ در تاریخ آمریکا بوده و در شرایط کنونی با گذشت زمان، فراگیرتر و خونین تر می‌شود و امیدی به پایان آن نیست. اما او تأکید کرد که با توجه به توافقنامه امنیتی میان کابل و واشنگتن، حضور شرکت های خصوصی نظامی در جنگ افغانستنان هیچ‌گونه توجیه حقوقی و قانونی ندارد.

از دیدگاه کارشناسان مسائل نظامی طرح و اتخاذ این تصمیم به معنی ادامه جنگ در افغانستان است، اما بدون تردید استراتژی ترامپ برای اعزام چند هزار نیروی جدید به این کشور با پیشنهادات و سفارشات دیگری همراه خواهد بود.

این در حالی است که دو نفر از مشاوران ترامپ، از جمله دامادش جرارد کوشنر، تلاش دارند تا جنگ طولانی افغانستان به شرکت‌های امنیتی خصوصی بلک واتر و داین کورپ واگذار شود. به گفته احمد سعیدی، هدف از این پیشنهاد کاهش هزینه و خطرات برای سربازان آمریکایی است.

براساس اعلام پايگاه مستقل اينترنتی "icasualties.org"، از سال ۲۰۰۱ تاکنون ۳ هزار و ۵۳۹ تن از نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در افغانستان کشته شده اند که ۲ هزار و ۴۰۳ نفر آن‌ها آمريکايی بوده‌اند.

کارشناسان سیاسی به این باورند که شرایط موجود با توجه به اقتدار طالبان در افغانستان، واگرایی قومی و همچنین دورشدن ناتو از نقش اصلی خود در این کشور، استراتژی آمریکا را وارد بن‌بست کرده و گزینه‌های دیگر در دسترس واشنگتن نیست.

عزیز آریانفر، کارشناس سیاسی و رئیس سابق مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امورخارجه افغانستان در گفتگو با خبرگزاری آناتولی، در این مورد اظهارداشت: بهترین راه تثبیت وضعیت بی طرفی مثبت و فعال افغانستان و دستیابی به تفاهم جهانی بر سر مساله افغانستان و در بعد داخلی انجام اصلاحات در قانون اساسی و ساختار نظام است. مادامی که این دو مساله جدی گرفته نشود، هر استراتژی با ناکامی رو به رو خواهد شد".

به گفته آریانفر، آمریکا باید به عنوان اقدام تأخیرناپذیر، در گام نخست اشرف غنی، رئيس جمهور افغانستان را وادار به تمکین توافقتنامه دولت وحدت ملی و اجرای آن، تعیین هرچه سریع تر کمیسیونی برای بازنگری قانون اساسی، تغییر ساختار نظام و برگزاری لویه جرگه فوق العاده در این زمینه بکند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.