مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد از کاهش جامعه عشایری این استان در ۳۰ سال اخیر ابراز نگرانی کرد و گفت: برای ماندگاری جامعه عشایری و حتی مهاجرت معکوس برنامه‌های مطلوبی در دستور کار داریم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛    مجید علیپور  گفت: آمار جامعه عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد در 30 سال اخیر یعنی از سال 1366 تاکنون 10 هزار خانوار کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه روزگاری بیش از 90 درصد مردم استان عشایر کوچ‌رو بودند، عنوان کرد: هم اکنون 12 درصد مردم این استان جزو جامعه عشایر بوده هرچند دیگر ییلاق و قشلاق حال و هوایی گذشته را ندارد.

علیپور هم اکنون 11 هزار و 120 خانوار کهگیلویه و بویراحمد جزو جامعه عشایری هستند، ابراز کرد: طبق سرشماری سال‌ها 66، 76 و 87 جمعیت عشایری این استان 21 هزار خانوار، 19 هزار خانوار و 13 هزار و 479 خانوار بوده که روند کاهشی را در پیش گرفته است.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد افزود: با توجه به فعالیت‌های انجام شده در چند سال اخیر شاهد افزایش جامعه عشایری استان هستیم به گونه‌ای که بیش از یک هزار خانوار خواستار عضویت در جامعه عشایری هستند تا از این طریق تحت پوشش خدمات دفترچه‌ای و حمایتی قرار بگیرند.

علیپور ساماندهی به کوچ و اسکان از جمله برنامه‌های در دست اقدام برای ماندگاری جامعه عشایری عنوان کرد و ادامه داد: در زمینه ساماندهی به کوچ، طرح‌های مختلفی از جمله ارائه خدمات پشتیبانی، توسعه فعالیت در حوزه‌های عشایری مثل راه اندازی فعالیت‌های نظیر باغداری، توسعه صنایع دستی، زنبورداری، گیاهان داروئی، توسعه و بهبود شبکه راه‌های عشایری، دو قلو زایی و ...در دستور کار است.

وی تصریح کرد: شناسایی مناطق قابلیت‌دار جهت اسکان عشایر، مطالعه و طراحی شهرک‌های اسکان، اجرای عملیات پمپاژ جهت توسعه باغات، کارگاه‌های صنایع دستی و تبدیل دام سبک به سنگین نیز از برنامه‌های پیش بینی شده در بخش ساماندهی به اسکان جامعه عشایری برای ماندگاری جمعیت عشایر است.

علیپور گفت: راه اندازی 5 ایستگاه پمپاژ با هدف فراهم‌کردن توسعه باغات به میزان 1500 هکتار ، اجرای طرح‌های شبکه انتقال آب شرب سالم، احداث جاده دسترسی مناست و احداث 300 منبع ذخیره آب در این راستا طی 3 سال گذشته انجام شده است.

 

انتهای پیام/ش

افزایش امکانات جامعه عشایری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.