احسان احمدیان روانشناس در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: والدین دوست دارند که از کودکانشان حرف راست بشنوند، اما در بسیاری از مواقع آنها از دروغگویی فرزندان کوچک خود گله میکنند و رفتار نامناسبی را در مقابل این رفتار کودکان از خود نشان میدهند.
وی افزود: دروغگویی فرزندان میتواند به علت نداشتن اعتماد به نفس، جلب توجه در جمعهای خانوادگی، الگو گرفتن از رفتارهای والدین و تقلید از آنها، قدرت تخیل بالا در این سنین، دوستان و همبازیهای خیالی، ترس از والدین و تنبیه شدن باشد.
این روانشناس با اشاره به اینکه باید دروغگویی را در فرزندانمان جدی بگیریم، بیان کرد: دروغگویی کودکان در سنین 2 تا 5 سال شدت پیدا میکند. دروغگویی فرزندان از آن دسته مشکلاتی است که بسیاری از والدین در مقطعی از سن فرزند خود، با آن روبرو میشوند، اما بسیار مهم است که از همان سنین کودکی دروغگویی در فرزندان را جدی بگیریم تا زمینه ساز تکرار این رفتار نادرست در بزرگسالی نشود.
احمدیان با اشاره به اینکه والدین باید راه حلهای مناسبی را برای دروغگویی کودکان اتخاذ کنند، خاطرنشان کرد: والدین باید در قدم اول دلیل دروغگویی کودکان را پیدا کنند و سپس به دنبال راه حلهایی برای جلوگیری از بروز چنین رفتار نادرستی باشند، والدین به این علت که زمان زیادی را با کودک خود سپری میکنند، باید الگوی صداقت و راستگویی برای آنها باشند.
وی افزود: گفتار و رفتار والدین درسی ارزنده برای فرزندان و نجات از این مسئله ناخوشایند است.اگر کودک شما در رابطه با موضوعی دروغ گفت، از عصبانیشدن و تنبیه کردن او خودداری کنید، اما ناراحتی خود را نسبت به رفتار نادرست کودک نشان دهید و به او درباره این موضوع تذکر دهید تا دیگر این رفتار را تکرار نکند.
این روانشناس گفت: از همان سنین کودکی فرزندتان را با پیامدهای دروغگویی آشنا کنید تا بیاموزد که مسئولیت کارهای خود را بر عهده گیرد و اینکه اگر دروغگویی خود را تکرار کند، دوستان خود را از دست می دهد و در بزرگسالی فردی تنها خواهد شد.
احمدیان در پایان گفت: برای شکل گیری یک رفتار درست در فرزندتان به جای زیر سوال بردن شخصیت او، دروغگویی او را زیر سوال ببرید تا اعتماد به نفس خود را از دست ندهد و بتواند موضوع دروغگویی خود را از همان کودکی حل کند، راستگویی فرزندتان را هر بار با دادن هدیه ای کوچک یا به صورت کلامی تشویق کنید تا حس تلاش برای راستگویی در او تقویت شود.
انتهای پیام/