رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: از چهار پهنه معدنی استان اردبیل بلوک‌های امید بخش که دارای ذخایر معدنی هستند مشخص و معین شدند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، سید حامد عاملی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل افزود: عمده معادن استان مربوط به مصالح ساختمانی بوده که آن هم به دلیل رکود ساخت و ساز با مشکلات و تنگناهایی روبه‌رو شده است.

وی افزود: از 189 پروانه بهره‌برداری در بخش معدن هم اکنون 80 معدن فعال بوده و مابقی معادن غیرفعال هستند که از سال 92 تلاش کردیم تا واحدهای تعطیل شده و راکد را به حداقل برسانیم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با بیان اینکه در سه سال گذشته 64 پروانه بهره‌برداری در حوزه معدن در استان صادر شده است، افزود: 35 درصد بهره‌برداری معادن در این فاصله زمانی اتفاق افتاده است.

عاملی یادآور شد: از سال 92 تاکنون 18 پروانه اکتشاف که مجوز آن عملیاتی است به متقاضیان صادر شده که در کل متقاضی سرمایه گذاری در بحث اکتشاف 25 نفر بوده است.

وی به برگزاری 16 جلسه کمیته معدنی استان اشاره کرد و گفت: 231 پرونده واحدهای معدنی در این جلسات مطرح و به تعداد 258 مورد در این حوزه مصوبه داشتیم که 80 درصد این مصوبات به نتیجه رسیده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با بیان اینکه ساماندهی منطقه شیران و فعال‌سازی واحدهای معدنی راکد از ثمرات این جلسات بوده است،‌افزود: ما در این بخش نقش مدیریتی و هماهنگی داریم در حالی که 12 دستگاه اجرایی دیگر در این حوزه نظر می‌دهند.

عاملی به مطالعات چهار بلوک معدنی در استان و نتایج امیدبخش در این زمینه اشاره کرد و گفت: در سه پهنه قزل‌اوزن، مشگین‌شهر و باغروی کوثر به نتایج خوبی رسیدیم و در پهنه معدنی نیر با جذب سرمایه‌گذار جدید کار در فازهای دیگر ادامه پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه در فاز اول به مساحت 4 هزار و 500 کیلومتر کار مطالعاتی انجام شده است، افزود: از این تعداد 450 کیلومتر فضای معدنی به بلوک‌های امیدبخش تبدیل شده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل  افزود: با تعیین میزان ذخیره و مشخص شدن عمق محدوده امیدواریم به زودی مراحل بهره‌برداری و عملیات اکتشاف نهایی را در این حوزه شاهد باشیم.

عاملی با بیان اینکه سهم معدن از اقتصاد استان دو دهم درصد است گفت: در کشور این رقم 8 دهم درصد است.

وی در مورد متوسط عملیات اکتشاف در کشور به عمق 20 متر گفت: در حالی که در برخی کشورها تا عمق 500 متر عملیات اکتشاف انجام می‌شود اما این میانگین در کشور ما کمتر از 20 متر است.

 

انتهای پیام/ح

سهم معدن از اقتصاد استان 2 دهم درصد است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.