پشه ها حشراتی هستند که در سراسر جهان منفور به شمار آمده و کسی جز آزار و اذیت چیزی از آن ها ندیده است.

پشه‌ها و واقعیت‌های عجیب درمورد آن‌هابه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،پشه ها حشراتی هستند که در سراسر جهان منفور به شمار آمده و کسی جز آزار و اذیت چیزی از آن ها ندیده است. این حشرات مزاحم که همراه خود بیماری های زیادی را منتقل می کنند، از طریق خوردن خون هر موجودی از جمله انسان زندگی می کنند. اما اگر از دیدگاه این حشره ی اسرارآمیز نگاه کنیم می فهمیم که این حشره نیز موجود جالبی است. در ادامه ی این مطلب می خواهیم شما را با حقایقی جالب و باورنکردنی در مورد این حشره ی خونخوار آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

پشه ها مرگبار ترین موجودات روی زمین هستند

پشه ها بیشتر از هر موجود دیگری بر روی این کره ی خاکی باعث مرگ انسان می شوند. این حشرات می توانند ناقل بیماری های مرگباری مانند مالاریا، تب دانگ، تب زرد و آنسفالیت باشند. همچنین پشه ها ناقل یک انگل به نام کرم قلب هستند که برای سگ ها بسیار خطرناک و کشنده است.

تنها پشه های ماده انسان ها و حیوانات را نیش می زنند و پشه های نر تنها از عصاره ی گل ها تغذیه می کنند

پشه ها هنگام خوردن خون شما هیچ منفعت شخصی از این کار نمی برند. پشه های ماده برای تخم هایشان نیاز به پروتئین دارند و برای این که بتوانند تخم بگذارند باید خون بخورند. از آن جایی که پشه های نر وظیفه ی تخم گذاری را بر عهده ندارند در نتیجه از انسان دوری کرده و از عصاره ی گل ها تغذیه می کنند. جالب این که پشه های ماده نیز هنگامی که قصد تخم گذاری نداشته باشند به سراغ گل ها و عصاره ی آن ها می روند.

برخی از پشه ها به طور کلی از نیش زدن انسان دوری می کنند

همه ی گونه های پشه ها از بدن انسان تغذیه نمی کنند. برخی از پشه ها تنها از جانوران دیگر تغذیه می کنند و هیچ کاری به انسان ها ندارند. برای نمونه یک نوع پشه با نام علمی «Culiseta melanura» تقریباً به طور انحصاری فقط پرندگان را نیش می زند و به ندرت پیش می آید که به قصد نیش زدن به انسان نزدیک شود.

پشه ها بالداران بسیار کندی هستند

متوسط سرعت پرواز پشه ها ۱ تا ۱٫۵ مایل در ساعت است. شاید این سرعت از نظر شما زیاد باشد اما ان ها با رکورد دیگر حشرات در این زمینه فاصله ی بسیاری دارند و در واقع می توان ادعا کرد که اگر بین گونه های مختلف حشرات مسابقه ی سرعت برگزار می شد پشه ها در رتبه ی اخر قرار می گرفتند.

بال پشه بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ بار در ثانیه می زند

شاید همین موضوع توضیحی برای صدای ناخوشایندی است که با نزدیک شدن پشه ها به گوشمان می رسد. سرعت به هم خوردن بال های پشه بسیار سریع است.

 پشه نمکزار ممکن است در فاصله ای ۱۰۰ مایلی از محلی که از تخم بیرون آمده زندگی کند

بسیاری از پشه ها در زمین ها نمناک حاوی تخم پشه متولد می شوند و در همان محل به زندگی ادامه می دهند. اما برخی دیگر مانند پشه نمکزار مسافت های طولانی را پرواز کرده تا مکان مناسبی را برای زندگی پیدا کنند که عصاره ی گل و خون فراوانی در اختیارشان باشد.

تمامی پشه ها برای تولید مثل به آب نیاز دارند

تنها مقداری آب با عمق چند سانتیمتر کافی است که پشه ی ماده بتواند تخم های خود را در آن رها کند و بدین ترتیب لاروهای پشه در کوچک ترین گودال های آب بزرگ می شوند. برخی از گونه های پشه ها می توانند در گودال های آبی که در نتیجه ی باران به وجود آمده و پس از چند روز از بین می روند نیز تخم ریزی کنند. بنابراین اگر می خواهید که پشه ها را از خانه ی خود دور نگه دارید باید کوچکترین گودال های آب را در اطراف خانه ی خود خالی کنید.

 یک پشه ی بالغ می تواند ۵ تا ۶ ماه زنده بماند

البته پشه های بسیار کمی می توانند این مدت زنده بمانند زیرا دشمنان زیادی دارند. اما در بهترین شرایط یک پشه بالغ می تواند به اندازه ی حشرات دیگر زنده بماند.

پشه ها می توانند دی اکسید کربن را از فاصله ی ۲۳ متری حس کنند

دی اکسید کربنی که انسان ها و دیگر حیوانات تولید می کنند یک سیگنال حیاتی برای پشه هاست و به آن ها می گوید که خون خوشمزه در همین اطراف است. در واقع آن ها حساسیت بالایی نسبت به دی اکسید کربن دارند. وقتی که پشه ی ماده دی اکسید کربن را در هوا حس کند، آن قدر در محدوده ای که بوی دی اکسید کربن را حس می کند عقب و جلو می رود تا قربانی خود را مکان یابی نماید.

منبع:روزیاتو

انتهای پیام/

پشه‌ها و واقعیت‌های عجیب درمورد آن‌ها

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.