به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمیره صباح معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه عبارت "تازه" و به تعبیری feresh از جمله اظهارات توصیفی رایج برحسب مواد غذایی به حساب می آید که به توصیف حالت یا فرآوری انجام شده بر روی مواد غذایی دلالت دارد، اظهار کرد: نوشتن این عبارت بر روی مواد غذایی زمانی امکان پذیر است که بر روی آن محصول فرآیند حرارتی، انجماد یا هر شکلی از نگهداری ماده غذایی انجام نشده باشد.
صباح با تاکید بر اینکه برای "بیان طعم فرآورده" و"نام تجاری فرآورده" نمی توان از واژه تازه استفاده کرد، گفت: مواد غذایی تازه بسته بندی شده و افزودن واکس و پوشش ها با درجه غذایی براساس ضوابط و معیارهای موجود موارد استفاده از این عبارت هستند، علاوه بر آن به کارگیری محلول شست و شوی کلر ملایم با اسید ملایم در حین تولید و پرتودهی ماده غذایی خام، حداکثر KGI مواردی هستند که بر روی برچسب مواد غذایی شان می توان از عبارت "تازه" استفاده کرد.
وی افزود: استاندارد ملی ایران به شماره 6629 که به موضوع ویژگی و آزمون های پنیر تازه می پردازند پنیر تازه پاستوریزه را این قاعده مستثنی کرده است.
صباح در پایان خاطر نشان کرد: هیچ تولید کننده ای حق ندارد خارج از ضوابط عنوان یا مطلبی را به مفهوم فرآورده اش اضافه کند.
انتهای پیام/