ظرفیت های عظیم کسب و کارهای خانگی به قدری مهم است که برخی کارشناسان معتقدند با برنامه ریزی مُدون در این حوزه ، رفع بسیاری ازمشکلات مرتبط با اشتغال و بیکاری تسهیل خواهد شد.

توسعه فرصت های شغلی در زیر سقف خانه ها/ بهره‌وری حداکثری با سرمایه گذاری حد اقلیبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان ، بیکاری را به بستری برای بروز بسیاری با چالش ها و ناهنجاری های اقتصادی و اجتماعی توصیف می کنند.

به واقع، رفع معضل بیکاری، مرتفع‌کننده بسیاری از مشکلات جوانان و نوجوانان در جامعه خواهد بود و به تبع در صورت استمرار بحران بیکاری، ظهور و بروز نارسایی های مکرر و عمیقِ متوالی در ابعاد گوناگون، دور از تصور نخواهد بود.

کارشناسان و صاحب نظران عرصه اقتصادی معتقدند، فارغ از پیامدهای تلخ اجتماعی این معضل، مشکل بیکاری تأثیر مستقیمی بر توانمندی اقتصادی خانوارها دارد، زیرا یک فرد بیکار به عنوان عنصری مصرف کننده و فاقد بازدهی، به تدریج توانایی مالی خانواده ها و اقشار آسیب پذیر را تضعیف می کند و تأثیرات این پدیده در کاهش قدرت خرید خانواده و کوچک تر شدن سفره آنها نیز ملموس به نظر می رسد ، زیرا حضور یک فرد بیکار در خانواده، بدون بهره وری کافی، با تحمیل هزینه هایی سنگین همراه می شود و هر آنچه بر تعداد این افراد افزوده شود به همان میزان روند و سیر نزولی بضاعت اقتصادی خانواده ها نیز تشدید و تسریع خواهد شد.

با چنین اوصافی هر اقدام و تصمیم سازنده ای که با کاهش ضریب بیکاری و افزایش فرصت های شغلی همراه شود، امری نکو، ضروری و تعیین‌کننده به شمار می رود که ثمرات آن به تدریج در توسعه اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی جامعه، نافذ و مؤثر خواهد بود.

در این میان، توسعه کسب و کارهای خانگی از نمونه ایده ها و راهکارهایی به شمار می رود که در صورت همراه شدن آن با تدابیر اصولی و تأمین پیش نیازها و مقتضیات لازم ، دامنه تعمیق و گستردگی این پدیده نامیمون و منحوس (بیکاری) محدودتر خواهد شد.

مصطفی دستجردی،کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، در تشریح مزایایِ کسب و کارهای خانگی اظهار داشت: ثمرات این نوع از فعالیت ها، از زوایای متعددی قابل بررسی است و با درنظر گرفتن جمیع جهات به این واقعیت پی می بریم که هر آنچه در این حوزه شاهد توسعه بیشتری باشیم، بستر و زمینه حصول و تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی به عنوان نقشه راهبردی اقتصادی کشور به نحو شایسته تری فراهم خواهد شد.

وی افزود:کاهش تردد و رفت و آمد برای حضور در محل کار، صرفه جویی در مصرف سوخت و انرژی، حفظ سلامت زیست محیطی،کاهش مخاطرات و تهدیدات احتمالی که به تبع رفت و آمدهای مکرر روزانه به محل کار ظهور و بروز پیدا می‌کند تنها بخشی از ثمرات مثبت و سازنده ای است که در سایه اشتغال و کسب و کار خانگی حاصل می‌شود.

دستجردی عنوان کرد: اشتغال در چنین حوزه ای، باعث ایجاد توازن و تعادل در مسئولیت ها و وظایف خانه می شود و ارتباط صمیمی تری میان والدین و فرزندان شکل می‌گیرد که به تبع در چنین شرایطی شکاف و انشقاق کمتری را در مناسبات درون خانوادگی شاهد خواهیم بود.

وی افزود: از سوی دیگر، فعالیت در صنف ها و مشاغل آزاد، عموماً با صرف هزینه های متعددی اعم از رهن، اجاره جابجایی و استفاده از نیروی کار و...همراه می شود که طبیعتاً در اکثریت قریب به اتفاق مشاغل خانگی، چنین ضروریات و الزاماتی وجود ندارد و در مجموع با احتساب میزان هزینه کردها با آنچه که به عنوان درآمد به دست می‌آید بیش از پیش به مقرون به صرفه بودن چنین فعالیت هایی پی می بریم.

صنایع دستی ، فرصتی سازنده که سوخت می شود

حجت ا... داوودی، یکی از فعالان عرصه مشاغل خانگی در غرب استان تهران، در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی در تشریح و واکاوی محاسن و ثمرات حِرَف و مشاغل خانگی گفت: یکی از دستاوردهای ارزنده فعالیت در مشاغل خانگی به آرامش خاطر و کسب مهارت و تجربه ای معطوف می شود که در سایه تعاملات درون خانوادگی و جو حاکم بر مناسبات میان اعضای خانواده حاصل می شود.

وی افزود: در چنین بستر و شرایطی، زمینه رشد و تعالی اقتصادی واجتماعی فرد به نحو شایسته تری تأمین خواهد شد که خروجی آن در کارآمدی مضاعف اقتصادی غیر قابل انکار است.

این فعال عرصه مشاغل خانگی عنوان کرد: یکی از ظرفیت های بالقوه و ویژه در این عرصه به فعالیت های مرتبط با آثار و تولیدات صنایع دستی باز می‌گردد که به واقع می توان با حداقل هزینه، به بیشترین بهره وری نیز نائل شد.

داوودی عنوان کرد: البته کثرت و گوناگونی و فراوانی مشاغل خانگی در بخش های متعدد دیگری نیز قابل توجه است و به واقع تنوع موجود در این حوزهِ فعالیتی، به میزانی متکثر است که هر آنچه زمینه و بستر اشتغال جوانان در این بخش تسهیل شود، تسریع توسعه اقتصادی و رفع موانع اقتصادی خانواده ها نیز با سهولت هر چه بیشتری محقق می شود.

وی در خاتمه یادآور شد: البته حُصولِ چنین توفیقاتی صرفاً با نظریه پردازی امکان پذیر و میسر نخواهد شد و باید با اتخاذ تدابیری ویژه، بستر لازم برای فروش و عرضه این تولیدات نیز فراهم شود و در این میان، نقش دولت و دستگاه های متولی و ذی‌ربط در تضمین خرید این محصولات بسیار کارآمد خواهد بود، امری که در بسیاری از کشورهای غربی و ...نیز این سازوکار در حال اجرا، پیگیری و حصول است و با اتکای به چنین رویه و راهکاری نه تنها بر بسیاری از مشکلات اقتصادی غلبه کرده اند، بلکه در راستای افزایش قدرت اقتصادی خود نیز گام های ارزنده ای را برداشته اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۶
من ۱۰۰میلیون تومن پول دارم اما کاری ازدستم برنمیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۰ ۱۶ مرداد ۱۳۹۶
خیلی خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۰ ۱۶ مرداد ۱۳۹۶
خدا رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۶
در چین قطعات کوچک کارخانجات برون سپاری شده و توسط مردم در خانه ها تولید میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۴ ۱۶ مرداد ۱۳۹۶
اتباع خارجی بفرستین کشورشون شغل کارهادرست میش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
کافیه تبلیغ توی اینستا یا فضای مجازی بزاری یا یکم معروف بشی ببین چجوری به بهانه انواع مجوز کاری تجاری و بهداشت و اصناف و ... سریع پلمپ میکنند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
بعداز دوسال و نیم دوندگی برای تشکیل یک تعاونی قانون گذاشتن که باید برای گرفتن حداقل 30 امتیاز لازم باید 900 میلیون تومان توی حسابتون باشه ..
.
Germany
ناشناس
۱۷:۱۴ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
خدا کمکش کنه و بیامرزد کسی که به فکر رزق روزی حلال
یاعلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
آیا خودتان حاضرید با درآمد اندک این گونه مشاغل زندگی تان را اداره کنید؟!
Iran (Islamic Republic of)
اشکان
۱۴:۱۳ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
من خیلی با مشاغل خانگی موافقم.
نمونه موفق اون مادر خودم که از کار کوچک صنایع دستی شروع کرد و از سال 87 تا حالا بالای4 هزار نفر را اموزش داده که 300نفر از انها هماکنون مشغول به فعالیت هستن وبه عنوان یک درامد خوب برای خانواده خود استفاده میکنند. و پنج سال متوالی به عنوان کار افرین زن نمونه کشوری استانی و شهرستانی معرفی شدن. و همیشه الگو واقعی فعل خواستن به توانستن هستن. و سطح درامدشون هم سالانه بالای 40 میلون هستش. خانواده من مادرم رو الگو قرار دادند و حالا همگی ما دارای شغل هستیم وبا زمینه کارافرینی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
خوب این کارها هم می تونه تاثیر زیادی روی اقتصاد کشور داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
ان شاالله
آخرین اخبار