به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،عباس شعری مقدم مدیر عامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سمینار راهبردهای توسعه پایدار در صنعت نفت امروز دوشنبه برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر صنایع پتروشیمی ایران در مقایسه با وضعیت آلایندگی صنایع مشابه از کشورهای پیشرفته از تکنولوژی های کاهنده اثرات ضد محیط زیستی استفاده می کند.
وی ادامه داد: بررسی ها نشان داده است که اگر در صنعتی تکنولوژی جدیدی به کار گرفته شود علاوه بر کاهش آلودگی باعث ارتقا راندمان و حفاظت از محیط زیست می گردد، از این رو در کشورهای اروپایی و پیشرفته زمانی که تکنولوژی به پایان عمر خود رسیده و یا دیگر با استانداردهای روز دنیا مطابقت نمی کند جمع آوری شده و از گردانه خارج می شود.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی بیان داشت: هدف از این سمینار معرفی و بستر سازی در زمینه استفاده از تکنولوژی های نوین به منظور کاهش گازهای گلخانه ای، حدف گاز مشعل و مدیریت پسماند خطرناک به صنعتگران نفت و گاز و پتروشیمی و همچنین مهیا کردن همکاری های بین المللی است.
شعری مقدم گفت: با اجرای اصل 44 قانون اساسی همکاری صنعت پتروشیمی با بخش خصوصی راهگشای حل مشکلات محیط زیستی خواهد شد. امروزه گزارش صنایع پتروشیمی حاکی از آن است که این صنعت اولویت زیادی برای حفظ محیط زیست قائل شده و تمامی زیر مجموعه های آن موظف به دریافت گواهی نامه ایزو1400 از موسسات معتبر که مورد تایید سازمان استاندارد و محیط زیست است، هستند.
وی ادامه داد: تلاش مجتمع های پتروشیمی اصفهان و تبریز در دریافت اولین ودومین جایزه محیط زیست و بهترین صنعت سبز در خصوص و کاهش ضایعات تولیدی، توسعه فضای سبزو غیره گواه این ادعاست.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد: امروزه باید اثرات محیط زیستی صنایع را از قبل دیده و ارزیابی کنیم و حتما باید به این سوال پاسخ دهیم که آیا احداث این مرکز صنعتی در مکان مقرر شده صحیح است یا خیر؟ و بعد از آن نیز باید تمام امکانات را برای مدیریت عوامل آلاینده فراهم کنیم.
وی ادامه داد: خلیج فارس و دریای عمان به واسطه شرایط خاص آب و هوایی متنوع ترین اکوسیستم جهان را دارند از اینرو جزو حساس ترین اکوسیستم کشور و منطقه محسوب شده اند که می توان به آب سنگ های مرجانی، لاک پشت های دریایی، ماهیان زینتی و زیستگاه پستاندار آبزی به عنوان قابلیت های این منطقه نام برد.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: احداث پتروشیمی و پالایشگاه های نفت و گاز در کنار این اکوسیستم حساس و پیامد های این فعالیت های صنعتی از جمله آلودگی، خروج مواد جامد، زباله صنعتی و آلودگی آب وهوا چالش بزرگ زیست محیطی است که باید بررسی شود.
انتهای پیام/