دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: شریعتمداری و نهاوندیان گزینه های وزرات صنعت و اقتصاد هستند.

رفتنی‌ها و ماندنی‌های کابینه دوازدهمبه گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛  محمد رضاباهنر دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در نشست ماهانه جامعه مهندسین با اشاره به قرارداد توتال اظهار داشت: قرارداد توتال سر و صدای زیادی را در فضای مجازی کشور به پا کرد و در جلسات خصوصی و علنی مجلس بارها به این مساله پرداخته شد و امید است که بتوانیم بر اساس منافع کشور تصمیم بگیریم .

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به اینکه بزرگترین خبری که این روزها شنیده می شود، ترکیب کابینه دولت دوازدهم است، اظهار داشت:  البته شایعات بسیاری در رابطه با این مساله وجود دارد و خبرهایی که ما نیز امروز می‌دهیم به این شایعات می‌افزاید، اما تجربه نشان داده که از دل همین شایعات و اخبار غیر موثق خبرهای موثقی به دست خواهد آمد.

باهنر بیان داشت: معاون اول رئیس جمهور، وزیر خارجه، وزیر ارشاد، وزیر اطلاعات، ورزش و برنامه و بودجه جز ماندنی های کابینه هستند.

وی ادامه داد: تعدادی از وزارتخانه‌ها دچار اختلاف‌های بسیاری هستند که این امری طبیعی تلقی میشود، اما برخی وزراء با توجه به این مساله که رییس جمهور منتخب، خواهان ماندن آنها در کابینه دولت دوازدهم است، تمایلی به این امر نشان نمی‌دهند.

 

باهنر تاکید کرد: به عنوان مثال آقای زنگنه از جمله وزیرانی است که تمایلی برای ماندن در کابینه دوازدهم از خود نشان نمی‌دهد و طی صحبتی که بنده در پنج الی شش روز پیش با او داشتم، معتقد بود که فشارهای زیادی بر وی تحمیل شده و دیگر توان مقابله را نخواهد داشت.

دبیر کل جامعه مهندسین افزود: زنگنه اگرچه حامی منافع ملی است و بر سر مواضع کارشناسی خود می‌ایستد، اما دیگر علاقه ای برای ابقا در کابینه دوازدهم ندارد.

باهنر اظهار داشت: از دیگر وزیرانی که جز رفتنی‌های کابینه هستند، می‌توان به حجتی اشاره کرد، اگرچه روحانی بر ماندن او اصرار دارد اما او به دلیل کسالت خبر از نماندن در کابینه را به ما داده است.

وی شریعتمداری را گزینه وزیر صنعت، واعظی را رئیس نهاد ریاست‌جمهوری و نهاوندیان را وزیر اقتصاد عنوان و گفت: احتمالاً کابینه بعد از مراسم تحلیف تقدیم مجلس می شود.

باهنر با اشاره به این که رییس جمهور منتخب گفته که کابینه ای فراجناحی تشکیل خواهد داد، تصریح کرد: اخیرا سوی رییس جمهور گفته که مدیران ارشد باید با خواست 24 میلیون رای دهنده به وی همخوانی داشته باشند.

وی ادامه داد: در اقتصاد کلان سه پست وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه باید هماهنگ باشند و دنبال یک سیاست باشند در غیر این صورت، وقت رئیس‌جمهور را برای رسیدگی به امور ضروری خواهند گرفت.

وی با اشاره به اینکه پیشنهاد ما به روحانی این است که نام دولت دوازدهم، تدبیر و اقدام باشد افزود: دولت گذشته اقدام نداشت، اما در برخی مسائل تدبیر خوبی از خود نشان داد، البته اقدام نیاز به شجاعت دارد.

باهنر تصریح کرد: مطالبات مردم کاملا مشخص است و همه جناح‌ها میدانند که مطالبات مهم پیش رو رکود و اشتغال است. کارهای عمرانی و مسکن نیز راکد شده است که این صدها رشته صنعتی را بیکار می‌کند و اگر پیشران‌های اقتصادی تحول پیدا نکنند به مشکل خواهیم‌خورد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به سیاست‌های غیرمعقول ترامپ در پایان خاطر نشان کرد:ترامپ به مسئولین سیاست خارجه‌ آمریکا دستور داده که در طی سه ماه آینده گزارشی مبنی بر عدم پایبندی  ایران به برجام آماده کنند.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد اگرچه کمیسیون امنیت ملی به دنبال تدابیر و اقدامات متقابل در برابر تحریمهای جدید است، اما بسته تحریمی جدید، سبد سنگینی است که روح و متن برجام را تحت الشعاع قرار میدهد.

با هنر در حاشیه نشست ماهانه جامعه مهندسین به سوالات حاضرین در مسائل مختلف پاسخ داد.


دبیر کل جامعه مهندسین درباره درآمد های نفتی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی به این معنا نیست که ما به درآمد های نفتی وابستگی نداشته باشیم، بلکه باید درآمدهای حاصل از نفت را به سرمایه قابل استفاده تبدیل کنیم و با این کار سهم توسعه صندوق توسعه ملی را افزایش دهیم.

وی با اشاره به برخی پرسشها در رابطه با علت اختلاف تولید نفت  در سال ۵۸ و زمان کنونی گفت: در حال حاضر دستگاهاهی بهره برداری از چاههای نفت فرسوه شده و هنوز هم بازسازی نشده اند.

باهنر با بیان اینکه تجهیزات امروز در حوزه نفت با تجهیزات گذشته کشور در این حوزه قابل مقایسه نیست، اظهار داشت:  حرف برخی منتقدان مثل این است که بگوئیم چرا کیفیت ماشین های ایران خودرو خوب نیست؟ پاسخ این است که وقتی ۳۰سال از سرمایه گذاری در صنعتی می‌گذرد و کار جدیدی معرفی نمی‌شود، نمیتوانیم توقع داشته باشیم پروژه ای با سرمایه جدید تعریف شود. چرا که عده ای با سرمایه گذاری در تکنولوژی جدید مخالف هستند در حالیکه  ما ناچاریم برای گذر از برنامه ششم توسعه، بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار را به سرمایه گذاری جدید اختصاص دهیم .

 

باهنر با تاکید بر اینکه در حال حاضر دایره ایجاد کار در کشور بسیار گسترده است، بیان داشت:  هرکس که در داخل کشور پول داشته باشد، برای او کار وجود دارد و مسئولان حوزه های مختلف با او قرارداد می‌بندند و در این اقدام اولویت با هموطنان ایرانی است. اما این به آن معنا نیست که از قرار داد بستن با خارجی ها صرفه نظر کنیم.

 

دبیر کل جامعه مهندسین خاطر نشان کرد: نیاز ما به سرمایه گذاری کشورهای خارجی و همچنین نیاز کشورهای خارجی به مشارکت و سرمایه گزاری ما یک نیاز و تعامل دو طرفه است.

وی با اشاره به نواصولگرایی که اخیرا در برخی مجامع مطرح شده است، گفت: گویا برخی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هنوز بعد از پایان انتخابات به دلیل تجربه شکستی تلخ در انتخابات روی فرم نیامده اند. به هرحال انتخابات همین است یکی مثل روحانی پیروز شده و دیگری بازنده است. اما برخی کماکان به دنبال حاشیه هستند.

 

با هنر با بیان اینکه برخی به دنبال این هستند که ملاقات روحانی با سپاهیان چگونه ارزیابی میشود، اظهار داشت: این عده با  متلک‌پرانی در صدد تخریب ارتباطی هستند که دوباره برقرار شده است  و امیدواریم به روزرسانی نامزدهای شکست خورده زودتر صورت پذیرد و جریان سازی در این حوزه پایان بگیرد.

 

انتهای پیام/

 

معاون اول رئیس جمهور، وزیر خارجه، وزیر ارشاد، وزیر اطلاعات، ورزش و برنامه و بودجه جز ماندنی های کابینه هستند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بازنشسته فرهنگی
۲۱:۴۶ ۰۹ مرداد ۱۳۹۶
تو دیگه چی میگی نخود هر آش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۳ ۰۸ مرداد ۱۳۹۶
چرا زنگنه بره پس ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۰۸ مرداد ۱۳۹۶
پس توتال چی میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۰۰:۰۰ ۰۸ مرداد ۱۳۹۶
خدا کنه همه انقلابی باشن
-
lpln
۰۸:۳۷ ۰۸ مرداد ۱۳۹۶
خدا کنه همه خوب باشن...
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۰۰:۰۰ ۰۸ مرداد ۱۳۹۶
خدا کنه همه انقلابی باشن
آخرین اخبار