سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران جوان در قسمت کلینیک آنلاین مطرح کرده بودند، توسط دندانپزشک متخصص پاسخ داده شده است.

پاسخ سوالات خود را در زمینه «مشکلات دهان و دندان» را در اینجا بخوانیدبه گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛  بخشی از سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران جوان در قسمت کلینیک آنلاین مطرح کرده بودند، منتشر شد.

شما هم می‌توانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.

پاسخ سوالات برخی از کاربران در خصوص «مشکلات دهان و دندان» توسط اکبر فاضل عضو شورای سلامت دهان وزارت بهداشت و استاد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران داده شده که به شرح زیر است.

عصب‌کشی دندان

اکبر فاضل عضو شورای سلامت دهان وزارت بهداشت و استاد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره درد پس از عصب‌کشی اظهار کرد: درد پس از عصب‌کشی به مدت ۷ تا ۱۰ روز پس از آن طبیعی بوده که این امر ناشی از جدا شدن عصب فرعی از عصب اصلی است. افراد به منظور کاهش التهاب و درد عصب‌کشی می‌توانند از مسکن‌هایی نظیر بر‌وفن استفاده کنند.

حساسیت دندان

وی بیان کرد: در برخی از افراد پس از استفاده از موادی مانند گوجه سبز، نوشابه، لیموترش و مواد غذایی داغ مانند چای حساسیت موقتی دندان پدید می‌آید که به منظور کاهش حساسیت باید تا حد امکان از مصرف موادغذایی ذکر شده پرهیز شود.

عضو شورای سلامت دهان وزارت بهداشت افزود: افرادی که دچار حساسیت موقتی دندان هستند باید از خمیردندان‌های حاوی فلوراید و محلول آب نمک پس از مسواک زدن استفاده کنند، حساسیت موقتی دندان در اغلب موارد به معالجه عصب نیاز ندارد. فلوراید‌تراپی در درمانگاه‌های دندانپزشکی نیز از دیگر روش‌های بهبود این عارضه است.

دندان عقل

فاضل تأکید کرد: دندان عقل معمولاً در سنین ۱۸ تا ۲۵ سالگی خارج می‌شود در صورتی که فضای کافی برای رویش دندان عقل وجود نداشته باشد کشیدن آن ضروری است بنابراین همه دندان‌های عقل نیاز به کشیدن ندارند.

آفت دهان

وی در خصوص علت بروز آفت دهان تصریح کرد: آفت دهان یک عارضه ویروسی است که عوامل مختلفی همچون ضعف سیستم ایمنی بدن، استرس، کم‌خوابی و بی‌خوابی، حساسیت به برخی از مواد غذایی مانند فلفل، ادویه و گوجه‌فرنگی، تغییر شرایط آب و هوایی و مسافرت در بروز آن دخالت دارند.

عضو شورای سلامت دهان وزارت بهداشت توصیه کرد: مبتلایان به آفت دهان برای کاهش درد آفت دهان و التهاب باید از دهان‌شویه استفاده کنند.

تأثیر استعمال دخانیات مانند قلیان در بیماری‌های دهان و دندان

فاضل تأکید کرد: دود ناشی از استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان منجر به کم‌خونی، بسته شدن و از بین رفتن عروق دهان می‌شود، استعمال دخانیات نابودی اعصاب مخاط دهان و از بین رفتن حس چشایی را به همراه دارد، همچنین سرطان دهان نیز از دیگر عوارض مصرف طولانی مدت دخانیات است.

عوارض پس از عصب‌کشی

وی افزود: اغلب پس از عصب‌کشی دندان‌ها میزان نیروی کمتری را می‌توانند تحمل کنند همچنین در برخی از اوقات پس از عصب‌کشی، شکسته شدن دندان اتفاق می‌افتد که برای جلوگیری از بروز آن تاج دندان به کمک روکش دندان تقویت می‌شود.

 بوی بد دهان

عضو شورای سلامت دهان وزارت بهداشت گفت: افرادی که دچار بوی بد دهان هستند باید در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنند، زیرا بوی بددهان یکی از پیامد‌های پوسیدگی دندان است.

خونریزی لثه‌

فاضل یادآور شد: خونریزی لثه معمولاً به دلیل جرم ناشی از عفونت‌های لثه به وجود می‌آید بنابراین برای بهبود خونریزی لثه بروساژ دندان و جرمگیری برای خارج شدن عفونت‌های لثه ضروری است، در برخی از موارد خونریزی لثه ناشی از کمبود ویتامین C بوده بنابراین مصرف سبزیجات، مرکبات و پیاز در رژیم غذایی توصیه می‌شود. افراد باید پس از درمان خونریزی لثه به طور مرتب از مسواک و نخ دندان استفاده کنند.

انتهای پیام/

علت و درمان بیماری های دهان و دندان 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۵ آذر ۱۳۹۶
سلام پشت دندونام به شدت تمام سیاهه جوری که سیاهیش جلوی دندونام هم نقطه های سیاه رنگ دیده میشه مسواک هم میزنم زیادتعقییری نکرده علت چیه ؟
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۰۹:۱۷ ۰۸ مرداد ۱۳۹۶
حذفش کنید.
آخرین اخبار