سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران جوان در قسمت کلینیک آنلاین مطرح کرده بودند، توسط متخصص گوش، حلق و بینی پاسخ داده شده است.

پاسخ سوالات خود در زمینه «بیماری های گوش، حلق و بینی» را در اینجا بخوانیدبه گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛  بخشی از سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران جوان در قسمت کلینیک آنلاین مطرح کرده بودند، منتشر شد.

شما هم می‌توانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.

پاسخ سوالات برخی از کاربران در خصوص «بیماری های گوش، حلق و بینی»  توسط محمدرضا عمرانی متخصص گوش، حلق و بینی داده شده که به شرح زیر است.

علت و درمان وزوزگوش

محمدرضا عمرانی متخصص گوش، حلق و بینی و جراح سر و گردن اظهار کرد: در بیماری وزوزگوش باید علت و زمان به وجود آمدن را به خوبی تشخیص دهیم، این عارضه می‌تواند در اثر گوش دادن به صدا‌های بسیار بلند با هدفون  یا اکو پدید آیدو این مساله به آسانی سلول‌های حلزونی شنوایی رادچار صدمه و حتی نابود کرده و منجر به کاهش شنوایی می‌شود.

وی توصیه کرد: افراد باید از شنیدن صدا‌های بسیار بلند خودداری کنند، گاهی وزوزگوش درمان‌ناپذیر است؛ اگر وزوزگوش مانند صدای تپش قلب باشد، مراجعه به پزشک ضروری است زیرا احتمال افزایش فشارخون وجود دارد.


پولیپ بینی

این متخصص گوش، حلق و بینی بیان کرد: روند نادرست تولید خلط  پولیپ بینی را به وجود می‌آید و بینی، خلط سوزاننده در برخورد با آلاینده یا حساسیت زا‌های ویژه‌ای تولید می‌کند که این خلط سوزاننده منجر به زخمی شدن مخاط بینی می‌شود.

عمرانی عنوان کرد: جراحی پولیپ بینی تنها آغاز راه است و به وسیله جراحی، دارو‌ها به درون بینی منتقل می‌شوند؛ اگر پس از انجام جراحی دارو مصرف نشود امکان برگشت زودهنگام وجود دارد بنابراین افرادی که پس از عمل جراحی پولیپ بینی مشکلشان عود کرده است باید به پزشک معالج مراجعه کنند و این اشخاص نیازمند سال‌ها درمان و پیگیری هستند، همچنین گاهی هر چند سال یکبار جراحی دوباره برای پاکسازی پولیپ ضروری است.


سرگیجه

وی تاکید کرد: سرگیجه در اثر تکان خوردن دستگاه تعادلی درون گوش پدید می‌آید. این نوع سرگیجه خوش‌خیم است در صورتی‌که با علائم دیگری همچون نشانه‌های عصبی همراه نباشد، همچنین این سرگیجه کمتر از یک دقیقه طول می‌کشد و تنها سبب دگرگون شدن وضعیت سر و بدن می‌شود.

این متخصص گوش، حلق و بینی در خصوص درمان سرگیجه‌ای که در اثر تکان خوردن دستگاه تعادلی درون گوش به وجود می‌آید، تصریح کرد: این سرگیجه به کمک مانور سر توسط پزشک عمومی، متخصص مغز و اعصاب یا گوش، حلق و بینی بهبود پیدا می‌کند و به وسیله مانور Epley سر با زاویه‌هایی حساب شده می‌توانیم حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد وضعیت تعادلی گوش درونی را دوباره پایدار کنیم.


عفونت گوش

عمرانی با اشاره به شایع بودن عفونت گوش در کودکان اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد همه افراد در سنین کودکی دچار عفونت گوش شده‌اند و در حدود بیش از ۹۵ درصد موارد به دنبال عفونت گوش پارگی پرده گوش پدید نمی‌آید که تنها در ۵ درصد مواقع عوارض این عارضه باقی می‌ماند.

وی توصیه کرد: اگر همراه با عفونت گوش علائمی همچون تهوع، استفراغ و تب و درد شدید همراه باشد نیاز به درمان دارویی و گاهی اوقات آنتی‌بیوتیک وجود دارد و اگر درمان دارویی پاسخ داده نشود بستری شدن بیمار ضروری است.


پیوند حلزون گوش

این متخصص گوش، حلق و بینی گفت: پیوند حلزون گوش وقتی انجام می‌شود که ناشنوایی در سطح حلزون شنوایی اتفاق افتاده باشدو پردازشگران شنوایی در مغز و عصب به خوبی فعالیت خود را انجام داده و سلول‌های حلزون کار نکنند.

عمرانی تاکید کرد: تا قبل از ۶ ماهگی باید تشخیص شنوایی کودکان صورت گیرد. بهترین کار انجام تست‌های شنوایی نوزادی است که اگر کم‌شنوایی بیش از ۷۰ درصد باشد کاشت حلزون انجام می‌شود و در صورتی که کم‌شنوایی کمتر از ۷۰ درصد بوده درمان به کمک سمعک و روش‌های دیگری بر اساس بیماری زمینه‌ای صورت می‌گیرد.


انحراف بینی

وی اظهار کرد: جراحی انحراف بینی منجر به کلفت شدن صدا نمی‌شود و انحراف بینی دامنه صدا را از نظر زیر و بم بودن تغییر نمی‌دهد.

این متخصص گوش، حلق و بینی بیان کرد: عمل انحراف بینی نباید زودتر از ۱۴ سالگی در زنان و ۱۵ سالگی در مردان انجام شود، زیرا عمل زودهنگام آن می‌تواند توقف رشد بینی را در پی داشته باشد و بزرگترین نشانه انحراف بینی گرفتگی یک یا دو سمت بینی است.

خُر و پُف

عمرانی عنوان کرد: لوزه‌های بزرگ، لوزه سوم بزرگ، کام قطور و بزرگ، زبان کوچک بزرگ، دیواره‌های حلقی تو کشیده، قاعده زبان پهن، افزایش وزن و سن و انحراف و گرفتگی بینی از جمله عوامل موثر در ایجاد خُر و پُف محسوب می‌شوند که افزایش وزن و سن شل شدن ماهیچه و افتادگی آنها را به دنبال دارد.

وی گفت: پس از روشن شدن علت یا علل پیدایش خُر و پُف باید درمان این عارضه انجام شود و اگر خُر و پُف درمان نشود عوارضی مانند افزایش فشار خون، در طولانی مدت بزرگ شدن قلب، کاهش استراحت مغزی، آسیب دیدن ریه، سردرد‌های صبحگاهی، تحریک‌پذیری، کاهش قابلیت تصمیم‌گیری و مهارت‌های واکنشی و شناختی را به جا می‌گذارد.

ترشح مایع آبکی از گوش

این متخصص گوش، حلق و بینی یادآور شد: گوش ترشح آبکی ندارد و اگر افراد با ترشحات آبکی گوش مواجه هستند، باید برای بررسی پرده گوش به پزشک مراجعه کنند.

انتهای پیام/ 


سوالات شایع در خصوص بیماری های گوش، حلق و بینی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۱۱ مرداد ۱۳۹۶
خوبه
United States of America
علیرضا
۲۲:۰۸ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
باسلام وخسته نباشی من 43سال سن دارم قد 170وزن 88کیلو هیچ دارویی مصرف نمیکنم ولی چند سالی هست که خروپف میکنم موقع خواب به تازگی وقتی غذا میخورم پایان غذا احساس میکنم که تیکه ای ازغذا داخل حلق من گیر کرده وخیلی باید اخ وتف کنم بعضی وقتا مپره بیرون بعضی وقتا هم هر کاری میکنم این تیکه کوچک غذا بیرون نمیاد خیلی اذیت میشم لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم
-
ناشناس
۰۸:۵۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۶
سلام. منم در مورد عمل لوزه سوم پرسیدم جوابی ندیدم. دخترم 9 سالشه لوزه سوم داره تو فصول سرد سرما میخوره ونمیتونه از راه بینی نفس بکشه ، آیا لازمه عمل بشه و یا سن خاصی داره برا عمل؟
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۰۴:۱۴ ۰۳ مرداد ۱۳۹۶
این چه وضع جواب دادن به سوالاته؟ حدود 200 تا سوال اونجا پرسیده شده آقای دکتر اومدن کلی یه نسخه واسه همه پیجیدن..من 2تا سوال پرسیدم که پاسخ هیچکدوم اینجا نیست!! شایدم ژن ما خوب نبوده..!
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۱:۲۴ ۰۳ مرداد ۱۳۹۶
امی پرازول واسه معده هستش
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۱:۲۴ ۰۳ مرداد ۱۳۹۶
امی پرازول واسه معده هستش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
باسلام
1 .گوش بیرونی من با کمترین فشار مخصوصا بعداز استحمام و خشک کردن ان شدیدا درد میگیرد .
2 .یک سیاهرگی روی لاله درونی گوشم بطور مشخص هست ایا اینکه حالت جنینی انحنا با طب سوزنی مرتفع میشود امکان پذیر است. ممنون
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۷:۴۷ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
با سلام و عرض ادب
ببخشيد اينجانب حدود 4 ماه است كه گاهي اوقات دچار سرگيجه ميشوم آنهم به صورت دوراني مثل اينكه اتاق دارد مي چرخد, ابتدا 5 ارديبهشت دچار اين عارضه شدم و حدود 2 الي 3 ساعت طول كشيد و سپس مرتفع شد و بعد از عصب كشي و پر نمودن دندان 6 بالا و استفاده از آنتي بيوتيك كاملا برطرف گرديد تا اينكه مجدد در تاريخ 14 تير مجددا اين حالت برام پيش آمد و پيش دكتر متخصص گوش و حلق و بيني رفتم گفت به دليل عارضه گوش داخلي مي باشد و يك قرص منير بهم داد و مجددا پيش دكتر ديگري رفتم و آنهم همين قرص را داد و تست گوش برام نوشت كه انجام دادم و پيش دكتر كه بردم گفت عصب گوش چپت مشكل پيدا كرده و از اون به بعد در اين دوهفته گذشته 4 باز اين حالت برام پيش آمده و هر دفعه بين 30 دقيقه تا 45 دقيقه متغير سرگيجه داشتم و الان هم گوش چپم وز وز داره و پشت گوشهام درد ميكنه لطفا راهنمايي كنيد كه علت چه ميتونه باشه خيلي خيلي ممنون .( در ضمن در دفعه اول و دوم كه پيش امد رنگم زرد و خيلي بيحال شدم در ضمن يكي از دكترها قرص امي پرازول هم بهم داده كه دارم استفاده ميكنم.)
آخرین اخبار