به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به بهانه میلاد حضرت معصومه (س) و دهه کرامت به سراغ یکی از دختران ایران زمین که مدال حفظ آیات نورانی قرآن را بر سینه دارد، رفتیم، لذا گفتوگویی با عطیه تبیانییان، حافظ ۲۴ ساله خواهیم داشت که مشروح آن در ادامه آمده است؛
در ابتدا خود را معرفی کنید.
در سال ۷۲ در خانوادهای مذهبی در استان سمنان متولد شدم. البته اصالتاً مهدیشهری هستم و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات در تهران هستم.
مشوق اصلیتان برای ورود به عرصه حفظ قرآن چه کسی یا کسانی بودند؟
نخستین مشوقم در این راه مادرم بود، چون وی مربی قرآن بود. بنابر این بیشتر اوقاتی که با هم بودیم حفظ قرآن را تمرین میکردیم و در ابتدا که سنم کمتر بود، سورههای کوچک قرآن و سپس سایر سورهها.
از چه سنی کار حفظ را آغاز کردید؟
از هفتسالگی.
در خصوص طریقه حفظ بفرمایید.
در ابتدا با مادرم در خانه حفظم را طی ایام تابستان انجام میدادم به دلیل اینکه در آن زمان اوقات فراغت بیشتری داشتم، بنابر این در سه ماه تابستان، حدود چهار جزء از قرآن را با استفاده از صدای استاد شهریار پرهیزکار حفظ کردم و همزمان با آغاز سال تحصیلی تا اتمام آن سال، مشغول به مرور و تثبیت محفوظاتم میشدم.
به طوری که از همان ابتدا روزی یک صفحه از قرآن را حفظ میکردم. ابتدا صدای استاد پرهیزکار را استماع میکردم و سپس آیات را چندین بار تکرار میکردم و نگاهی هم به معنا و ترجمه آیات نیز میانداختم و آن هنگام بود که آیات در ذهنم نقش میبست.
طی چند سال حفظ شما پایان یافت؟
به دلیل اینکه حفظ تنها در ایام تابستان انجام میشد، کمی طولانی شد و در مجموع طی پنج سال توانستم توفیق حفظ تمامی آیات را کسب کنم و مدال حافظ کل قرآنی بر سینهام بنشیند.
آیا دیگر اعضای خانواده در عرصههای قرآنی وارد شدهاند؟
بله؛ خواهرم که پنج سال از من بزرگتر هست؛ حافظ کل قرآن میباشد که البته یکی از بهترین مشوقهایم نیز بود. حتی خواهر دیگرم که از من نیز کوچکتر است به همان روش و به کمک مادرم حافظ حدود پنج جزء از قرآن شد و خواهر دیگرم که حدود هفت سال دارد نیز حافظ اجزائی از قرآن هست.
پس مادر نیز حافظ قرآن است؟
نه؛ مادرم بیشتر سعی کردهاند به پرورش حافظان قرآن و فرزندان قرآنی بپردازند. البته شاید اگر از وی نیز آیاتی از قرآن را بپرسند، بتوانند به دلیل تکرارهایی که با ما انجام دادهاند، پاسخگو باشند، اما به صورت حرفهای و تخصصی به این عرصه ورود پیدا نکردهاند.
در این میان از مؤسسات قرآنی نیز استفاده کردهاید؟
در آن زمان که مشغول به حفظ آیات شدم، شعبهای از جامعةالقرآن در سمنان نبود و چون آوازه این مؤسسه را در زمینه تربیت حافظان قرآن شنیده بودم، پس از تأسیس شعبهای در سمنان حدودا از سال سوم راهنمایی بود که به منظور تثبیت محفوظاتم در دورههای تثبیت شرکت داشتم و در کنار آن نیز در دورههای آموزشی قرائت و تواشیح مؤسسه نیز حضور پیدا کردم.
آیا در عرصه قرائت قرآن نیز ورود پیدا کردید؟
بله؛ به دلیل استعدادم در حوزه قرائت و تواشیح، به سمت کارهای آوایی نیز پیش رفتم که بحمدلله تاکنون رتبههای متفاوتی را در مسابقات قرآن گوناگون در رشتههای قرائت ترتیل و تحقیق در کنار رشتههای حفظ دریافت کردم. اما بیشتر استعدادم در زمینه حفظ قرآن است و به پیشنهاد اساتید قرآن سعی کردهام تا در این عرصه محفوظاتم را تقویت کنم.
از اساتید خود بگویید.
من از ابتدا اساتید خوبی در عرصه قرآن داشتم چون معتقدم استاد خوب در جذب به کلام الله وحی و تأثیری که در حضور و استمرار در این راه دارد، نقش آفرین است. از جمله استاد تجویدم خانم معصومه عباسینظری، استاد صوت و لحن خانمها گلپایگانی و آزادباش بودند. همچنین وقتی به مراتب بالاتر رسیدم از حضور دیگر اساتید از تهران چون راضیه جمالی و نایبی نیز استفاده کردم.
یعنی برای استفاده از جلسات اساتید به تهران میآیید؟
البته چون دانشجوی مقطع ارشد در تهران هستم، از محضر این اساتید استفاده میکنم و سعی میکنم در کلاسهای آنها حضور فعال و مستمر داشته باشیم.
روزانه چند ساعت با قرآن همراه هستید؟
بهتر بگویم بیشتر اوقاتم را در روز با قرآن هستم. به محض اینکه از درس و یا از هر فعالیت فارغ میشوم شروع به مرور و زمزمه کردن آیات میکنم، بهتر بگویم از هر فرصتی برای اینکه آیات را با خود تکرار کنم حسن استفاده را میکنم.
در خصوص برکات قرآن در زندگیتان بفرمایید.
زندگی من پر از قرآن است. اگر بخواهم بخش قرآن را از زندگیام جدا کنم، شاید بگویم زندگی خاصی ندارم، درست گفتهام. برکتی که قرآن به زندگی انسان میدهد به اندازهای زیاد است که اصلا نمیشود آن را شمارش کرد به گونهای که زندگی افراد به تماماً قرآنی میشود.
از رتبههایی که تاکنون در سطح شهرستان، استان و کشوری کسب کردهاید، بگویید.
طی سال ۹۲ در مسابقات سراسری سازمان اوقاف و امور خیریه در مرحله کشوری رتبه دوم را در رشته حفظ ۲۰ جزء بدست آوردم. همچنین در سال ۹۲-۹۳ رتبه اول جشنواره ملی دانشجویان در رشتههای حفظ ۱۰ و ۲۰ جزء را کسب کردم. همچنین سال ۹۴ نیز من به عنوان یکی از بانوان فعال جهان اسلام معرفی شدم که طی برپایی مسابقات بینالمللی از من تجلیل به عمل آمد و در دیگر مسابقات ارگانها و مؤسسات مردم نهاد چون دوازدهمین جشنواره قرآنی، علمی، فرهنگی و ورزشی طیبات جامعةالقرآن نیز رتبه دوم را در رشته حفظ کل بدست آوردم که تا حدود هشت سال نیز در این مسابقات که تا سطح استانی برگزار میشد، حضور پیدا کردم و رتبههایی نیز آوردم.
برایمان از نخستین حضورتان در مسابقات قرآن بگویید.
اولی باری که در مسابقات قرآن شرکت کردم سال پنجم دبستان بودم، خاطرم هست که ابتدا هنگامی که قرآن را حفظ میکردم به بحث تجوید به صورت تخصصی نگاه نکردم و اصلا متوجه رعایت آن نشدم همین موجب شد که طی اولین حضورم در مسابقات قرآن نتوانم رتبه ممتازی را کسب کنم و تا اندازهای نیز ناراحت هم شدم، خاطرم هستم گریه هم میکردم، اما بعدها سعی کردم تا در مواردی چون تجوید و صوت و لحن کار بیشتری کنم و آنها را در کنار حسن حفظم، تقویت کنم تا بتوانم افتخارآفرینی کنم.
دیدار با مقام معظم رهبری نیز داشتهاید؟
بله، چند سالی طی دیدار شرکتکنندگان مسابقات بینالمللی قرآن با ایشان، حضور داشتم، همچنین دیداری نیز با حضور دیگر دانشجویان در ۱۶ آذرماه داشتم، اما دیدار خصوصی با ایشان نداشتهام و یکی از آرزوهای من همین است که امیدوارم روزی محقق شود.
بیشترین آیاتی که همیشه زمزمه میکنید، چیست؟
به آیةالکرسی ارادت ویژه دارم و از همان ابتدای حفظم روی سه آیه که به عنوان آیتالکرسی معروف است(آیات ۲۵۵ تا ۲۵۷ سوره مبارکه بقره) علاقهای ویژه داشتم و دارم به طوری که خواندن آن را به دیگر دوستانم نیز توصیه کردهام که در تمامی موارد از قرائت این آیات غافل نشوند و آن هم علتی ندارد جزء اینکه این آیات نورانی در کنار سایر آیات کلام الله وحی منشاء خیر و برکات زیادی است. به ما متذکر میشود که در تنهاترین لحظات، خدا، حی و حاضر است و او دارنده تمام آسمانها و زمین است. خواندن این آیات، همراه با فضیلت بسیار است که بارها و بارها نیز از سوی معصومین(ع) بر آن تصریح شده است. به طوری که پیش از اجرایم در مسابقات، بسیار به آن استمداد کردهام بهتر بگویم در هیچ عرصه زندگیم نیست که این آیات شریف با من همراه نباشد.
از برنامه آیندهتان بگویید.
دوست دارم حفظم را به اندازهای تقویت کنم که بتوانم به عنوان نماینده ایران در مسابقات بینالمللی بدرخشم و همچنین دوست دارم در مراتب داوری نیز ورود پیدا کنم که این نیازمند عزم جدی است.
به عنوان سخن پایانی، توصیهای به هم سن و سالهایتان برای ورود به عرصههای قرآنی دارید؟
نوجوانان و جوانان باید سعی کنند که روزانه بیشتر با قرآن همراه باشند تا از برکات آن در زندگیشان بهرهمند شوند و بیشتر سعی کنیم عامل به قرآن باشیم.
منبع:ایکنا
انتهای پیام/