عمل جراحی نصب دستگاه تنظیم کننده عملکرد عصبی (SNS) بمنظور درمان قطعی اختلال های ادراری برای نخستین بار در اصفهان در بیمارستان الزهرا (س) این شهر انجام شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: این عمل جراحی توسط دکتر لاهیجی ارولوژیست و فلوشیپ اندرولوژی از آمریکا که بصورت افتخاری در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) حضور یافته است بر روی یک بیمار دارای اختلال ادراری انجام شد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و ارولوژیست و فلوشیپ ارولوژی زنان در این باره گفت: اختلال های مربوط به ادرار کردن شامل طیفی از بیماری هاست که از یک سو سبب بی اختیاری ادراری و از سوی دیگر سبب احتباس ادرار و فلج مثانه خواهد شد.

دکتر مهتاب ضرغام ادامه داد: این بیماران به دلیل نیاز به پوشک و عدم امکان رعایت نکات بهداشتی و همچنین نیاز به سونداژ و دستکاری های مداوم، کیفیت حیات بسیار پایینی پیدا می کنند.

وی درمان های دارویی را روش های موقتی برای مداوای این بیماران عنوان کرد و گفت: درمان های دارویی و فیزیوتراپی راهکارهای قطعی برای معالجه این بیماران نیست لذا امید جدیدی در درمان این بیماران بوجود آمده که شامل نصب دستگاه های ' ساکرال نورو استیمولاسیون ' (SNS) در بدن بیماران برای کنترل عملکرد مثانه آنها است.

وی تصریح کرد: پیش از این به دلیل قیمت بالای دستگاه مذکور، هزینه این دستگاه ها در اصفهان در تعهدهای بیمه ای قرار نداشت ولی گروه نورولوژی جراحی اعصاب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مدیریت مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) و گروه ارولوژی این دانشگاه توانستند این دستگاه ها را در بین تعهدهای بیمه ای قرار دهند.

وی افزود: مرحله نخست نصب این دستگاه بطور مقدماتی برای یک بیمار 27 ساله انجام شد که در این مرحله، این دستگاه جهت تحریک عصبی لگن در بدن بیمار کار گذاشته شد و مرحله دوم آن امروز در یک عمل جراحی 45 دقیقه ای با کارگزاری مولد تحریکات الکتریکی عصبی انجام شد.

ضرغام تاکید کرد: انتخاب درست بیمار، انتخاب درست تکنیک های عمل جراحی توسط پزشکان و پیگیری تعهدهای بیمه ای برای بیماران، لازمه استمرار این شیوه درمانی در استان اصفهان است.

وی گفت: با پیشگیری مناسب جهت جلوگیری از رسیدن به مرحله آسیب های نخاعی و اختلال های ادراری اعم از بالا بردن فرهنگ درست رانندگی و جلوگیری از تصادف ها و آسیب های نخاعی، شناخت بموقع اینگونه اختلالات در افراد، شناخت عوامل محیطی و پیشگیری از بیماری های عصبی مانند ام اس (MS) می توان نقش بسزایی را در سلامت آینده جامعه ایفا کرد.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار