به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مدیر جهاد کشاورزی خوروبیابانک اظهار کرد:آب زمینهای کشاورزی شهرخور از چهار رشته قنات کلاغو، شور، دریاشور و دهزیر تامین می شود.
حسین غلامرضایی افزود: میزان آبدهی این چهار رشته قنات بیش از 150لیتر برثانیه است.
وی با بیان اینکه هم اکنون ازمجموع هزار و 200 هکتار زمین کشاورزی زیر کشت تنها 74هکتار به روش نوین آبیاری مجهز شده است تصریح کرد: کم آبی و خشکسالی خسارت های فراوانی را به کشاورزان وارد کرده که لازم است با کشت گیاهان کم مصرف آب و احداث باغ درجهت کنترل آب اقدام شود.
وی همچنین یکی از اهداف طرح باز زنده سازی نخلستان ها را اجرای زهکشی بیان کردو گفت: درسال 87 با اجرای طرح باززنده سازی نخلستان های خوروبیابانک حدود 40 کیلومتر زهکش در 300 هکتار از زمین های کشاورزی برای کیفیت بخشی محصولات و کاهش شوری خاک اجرا شد.
مدیر جهاد کشاورزی خوروبیابانک با بیان اینکه 780 هکتار از نخلستان این شهرستان درسرمای زمستان سال 86 دچار خسارت شد گفت: این سرما با دمای زیر صفر درجه به مدت 37 روز در نخلستان خوروبیابانک چتر گسترانید و بلای جان نخیلات شد.
غلامرضایی خاطرنشان کرد: خشک شدن و آتش سوزی درسطح بیش از 780 هکتار از نخلستان های این شهرستان باعث شد 2 هزار خانوار خوروبیابانکی که مهترین درآمد اقتصادی آنها از بخش کشاورزی تامین می شد دچار خسارت شوند.
به گفته وی نخلستان های این شهرستان تا قبل از سرمای سال 86 افزون بر 780 هکتار بود که 80 درصد آن از بین رفت.
مدیر جهاد کشاورزی خوروبیابانک افزود:اصلاح الگوی مصرف، تغییر شیوه آبیاری، استفاده بهینه و حفظ منابع آبی نقش بسزایی در توسعه و کیفیت بخشی محصولات کشاورزی دارد.
به گفته وی خرما، زیتون، انار، پسته، زعفران، سیر،آفتابگردان، انجیر، زردآلو، سیب گلاب، توت، بادام، گردو، گندم، جو، چغندر،پنبه، یونجه، شلغم، ازمهمترین محصولات زراعی و باغی شهرستان خوروبیابانک است.
غلامرضایی تصریح کرد: شهرستان کویری خوروبیابانک 2هزار و 200 هکتار زمین قابل کشت دارد و به دلیل محدودیت منابع آبی تنها هزار و 200 هکتار به کشت محصولات باغی و زراعی اختصاص یافته است.
وی افزود : با گذشت 9 سال از اجرای طرح باز زنده سازی نخلستان ها 15میلیون متر مکعب آب کشاورزی با خروج از زهکش ها هدر رفته است و این مهم می طلبد نسبت به بهینه سازی مصرف آب در این منطقه اقدام شود.
انتهای پیام/م