به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه تابستان فصل داغ مسافرت است، عنوان کرد: توجه به تغذیه و مواد غذایی مصرفی در سفر بسیار مهم است و با رعایت چند نکته ساده می توان از سفر خود بیشترین لذت را برد.
وی ادامه داد: یکی از مواد غذایی مهم و حساس آب مصرفی است؛ از آب چشمه ، نهر و رودخانه براي آشاميدن استفاده نكنيد، همیشه آب های بطری بسته بندی شده همراه داشته باشید و باقيمانده آب بطری ها را پشت شيشه و زير تابش نور خورشيد قرار ندهيد؛ اگر از سلامت آب در جایی بیاطلاعید، آن را بجوشانید و بعد مصرف کنید.
وی در خصوص مواد غذایی مصرفی در سفر افزود: اگر مجبور شدید در رستوران غذا میل كنید رستورانی را انتخاب کنید که ظاهر رستوران، وضعیت كاركنان آن و شرایط بهداشتی محیط مناسب و کارکنان آن کارت بهداشتی معتبر داشته باشند؛ در صورت مصرف مواد غذایی کنسروی قبل از مصرف حتما 20 دقیقه بجوشانید و از مصرف کنسروهای باد کرده یا زنگ زده جداً خودداری کنید.
وی توصیه کرد: به جای سالاد و سبزی خوردن در رستوران ها که احتمال آلودگی آن زیاد است ، ماست بخورید، یک راه ساده و مطمئن آن است که از منزل با خود گوجه فرنگی و خیار و لیمو ترش شسته شده همراه داشته باشید و در رستوران در کنار غذایی که سفارش می دهید از گوجه فرنگی و خیار خرد شده كه همراه خود داريد استفاده کنید.
عبدالهی مطرح کرد: غذاهایی را كه با خود به سفر می برید نیم پز نكنید، یا از همان اول غذا را كامل بپزید یا اینكه در مقصد اقدام به پخت آن كنید؛ غذاهایی مثل كتلت و كوكو یا تخم مرغ پخته برای سفر مناسب هستند و غذاهایی مثل الویه و کباب کوبیده، کالباس و سوسیس بسیار حساس و فساد پذیر هستند؛ غذایی که برای بین راه تهیه می کنید نباید آبکی باشد؛ غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها ، سریع تر فاسد می شوند چون میکروب ها و باکتری ها در فضای مایع ، محیط مناسب تری برای رشد و تکثیر دارند؛ غذایی را که برای سفر آماده می کنید با توجه به فصل گرما در طول راه کاملا خنک نگهدارید.
وی با اشاره به اینکه به جای نوشابه های گازدار، همراه باغذا دوغ کم نمک و بدون گاز سفارش دهید، در خصوص مصرف تنقلات در سفر اظهار کرد: در طول راه به عنوان تنقلات مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو ، بادام ،پسته و فندق کم نمک و یا تخمه های کم نمک به همراه داشته باشید؛ این تنقلات بسیار سالم تر وکم ضررتر از چیپس ، پفک و نوشابه های گازدار هستند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بسیاری از افراد مایلند در طول مسیر، بساط پختن کباب و جوجه کباب برپا کنند که غذای سالم ، مطبوع و با کیفیتی خورده باشند توصیه کرد: باید توجه داشت که گوشت و مرغ را از منزل و در ظرف یخ گذاشته و دقت کنید در طول راه و قبل از کباب کردن ، کاملا سرد نگهداری شود؛ از گوشت هایی که در هوای آزاد آویزان شده و به فروش می رسند استفاده نکنید.
وی تصریح کرد: انواع میکروب ها و تخم انگل ها با مصرف گوشت هایی که ممکن است خوب پخته نشوند به بدن منتقل می شود؛ در زمان تهیه کباب و جوجه کباب، مواظب باشید که تمام قسمت هایش به خصوص داخل آن کاملا حرارت دیده و به خوبی پخته شود تا در صورت وجود آلودگی احتمالی با پختن از بین برود؛ کبابی که خوب پخته شده باشد، قهوه ایی رنگ است و اگر قسمت داخل کباب هنوز قرمز رنگ است ، به این معنی است که پخته نشده و آلودگی احتمالی آن از بین نرفته است که نتیجه اش مسمومیت غذایی همراه با اسهال،استفراغ ، دل درد و دل پیچه خواهد بود.
انتهای پیام/