مسعود شکوهی مدیر کل دفتر پرورشی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص هدایت تحصیلی دانش آموزان اظهار کرد: برای اجرای این طرح اداره های آموزش و پرورشی که نمرات تمام دانش آموزان را به سامانه هدایت تحصیلی منتقل کرده اند و مورد تایید رئیس اداره آموزش و پرورش آن منطقه قرار گرفته میتوانند بحث انتخاب رشته را انجام دهند.
وی ادامه داد: پس از وارد شدن نمرات تمامی دانش آموزان در سیستم دانا نمون برگ شماره 6 و هفت صادر میشود و دانش آموزان برای دریافت این نمون برگها با توجه به زمان بندی مناطق آموزش و پرورش خود اقدام میکنند.
مدیر کل دفتر پرورشی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نمون برگ شماره 6 دانش آموز را نسبت به خود ارزیابی کرده و نمونه برگ شماره 7 رتبه بندی نسبت به سایر دانش آموزان را نشان میدهد، گفت: بعد از طی این مرحله دانش آموزان در چهار گروه الف، ب، ج، د تقسیم بندی شده تا برای انتخاب رشته اقدام کنند و هر کدام از گروهها یک هفته برای این کار وقت دارند.
شکوهی در مورد حجم بالای تقاضا نسبت به تحصیل در رشته تجربی، اظهار کرد: چند سالی است که این مساله در بین دانش آموزان شدت گرفته و با برگزاری جلسات مشاوره و توجیهی باید این مساله را شفاف سازی کنیم که هر دانش آموز با توجه به توانایی و رغبت باید انتخاب رشته انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه امسال انتخاب رشته کاملا اختیاری است، تصریح کرد: کار توجیهی برای خانوادهها آغاز شده تا خانوادهها به این باور برسند که دانش آموزان با توجه به شرایط خود بدون توجه به احساسات و جو جامعه انتخاب رشته کنند.
مدیر کل دفتر پرورشی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: طی همین برنامه که تاکنون داشتیم و با توجه به نظر سنجیها تعداد دانش آموزان برای رشته تجربی کاهش پیدا کرده و همان طور که آمار کنکور نشان میدهد شرایط برای قبولی در رشتههای پزشکی و پیرا پزشکی به اعضای هر 30 الی 31 نفر امکان پذیر بوده در حالی که 300 هزار صندلی خالی دانشگاهها را در سایر رشتهها شاهد هستیم.
شکوهی در مورد تغییر رشته دانش آموزان در تابستان اظهار کرد: چنانچه دانش آموزی بعد از انتخاب رشته قصد تغییر آن را در تابستان داشته باشد میتواند شهریور ماه برای این امر اقدام کند، البته باید ظرفیت منطقه را نیز در نظر بگیرد هر چند برآوردها نشان میدهد به جز رشته تجربی در سایر رشتهها مشکلی از نظر ظرفیت نداشته باشیم.
وی در خصوص وضعیت انتخاب رشته در تمامی انواع مدارس، یادآور شد: هر دانش آموزی مشروط بر کسب حد نصاب نمره برای رشته مورد نظر خود امکان ثبت نام در مدارس را ندارد و هیچ استثنایی برای این موضوع نداریم حتی اگر دانش آموزی در رشتهای ثبت نام کرده باشد و نمره لازم را کسب نکند امکان انتخاب آن رشته برای وی میسر نیست.
انتهای پیام/
پسر من مدرسه نمونه قبول شده ولی چون تو هدایت تحصیلی رشته ریاضیش هاشور خورده نمی تونه بره از شانس ما امتحان تغییر رشته هم برای مدارس نمونه لغو شده