به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ شکرالله حاجی وند مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در کارگروه طرح توسعه باغهای اراضی شیبدار در شیراز گفت: تاکنون ۸۶۰ هزار هکتار از مناطق مستعد در کشور برای اجرای طرح توسعه باغها در اراضی شیبدار شناسایی شده و طبق برنامه ششم توسعه باید ۵۰۰ هزار هکتار از این اراضی به کشت دیم اختصاص یابد.
وی افزود: بیشتر اکو سیستمهای طبیعی کشور در اراضی شیبدار واقع شده و متاسفانه فرسایش خاک در این اراضی بسیار مشهود است.
حاجی وند ادامه داد: موضوع استفاده بهینه از آب سبر در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و میکوشیم از این طریق و با بهره گیری از روشهای نوین، طرح توسعه باغها در اراضی شیبدار را افزایش دهیم.
وی اظهار کرد: جلوگیری از تخریب اراضی و پیشگیری از تغییر کاربریهای نامناسب زمینهای کشاورزی و ملی، استفاده از روان آبهای سطحی، استفاده از آب سبز با هدف افزایش بهره وری در باغهای دیم، حفاظت از آب و خاک و اجرای عملیات آبخیزداری از مهمترین اهداف اجرای این طرح است.
حاجی وند بیان کرد: باید با هم افزایی سازنده بین مدیران باغبانی و منابع طبیعی با مجریان طرح و کشاورزان برای اجرای بهینه این طرح تلاش کرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز گفت: بیشتر زمینهای شیبدار در اراضی ملی قرار گرفته است و این موضوع موجب بروز حساسیتها و مسئولیتهای بیشتر در واگذاری این اراضی در آینده نزدیک خواهد شد.
مهرزاد بوستانی ادامه داد: هماهنگی با مسئولان و دستگاههای ذی ربط برای اجرای صحیح این طرح در کنار تخصیص اعتبارات لازم برای ارائه خدمات و تسهیلات مورد نظر به متقاضیان و مجریان این طرح بسیار ضروری و نیازمند دقت نظر کافی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم گفت: طرح ایجاد و توسعه درختان مثمر در اراضی شیبدار علاوه بر حفظ، تثبیت خاک و احیای عرصههای آسیب دیده، در بهره وری اقتصادی و کمک به معیشت بهره برداران نیز موثر است.
مهدی قاسمی افزود: استان فارس با برخورداری از اقلیمهای متنوع و چهارفصل برای فعالیتهای باغبانی به عنوان یک اشتغال و تولید پایدار از جایگاه ویژهای برخوردار است به گونهای که هم اینک بیش از ۱۵ درصد از محصولات باغی کشور در این استان تولید میشود.
انتهای پیام/ر