به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نخستین و قدیمیترین موزه دانشگاهی جهان ساخته شده در سال ۱۶۸۳ با عنوان «اشمولین» شناخته میشود. این موزه که بعد از موزه بریتانیا دومین موزه انگلستان به حساب میآید، گزارش تاریخ غنی جهان را در قالب هنر به نمایش میگذارد؛ بنابراین گزارش، موزه اشمولین نخستین موزهای است که به نگهداری آثار مشرق زمین میپردازد. مدیران این موزه نگاه خاصی به مجموعههای ایران و بینالنهرین دارند و تمرکز ویژهای بر روی آنها دارد. آنها این نگاه خاص خود را در زمان بازدید برخی از مسئولان سازمان میراث فرهنگی کشورمان از موزه اشمولین به زبان آوردند.
شایان ذکر است؛ موزه اشمولین نیز در سال ۱۳۸۹ هجری همچون سایر مؤسسات جهان با افزایش هزینه برق مواجه شد و کاهش هزینه را چالشی در برابر خود دید. مسئولان این موزه در آن زمان متوجه شدند که افراد استفادهکننده از بخش کامپیوتر این موزه نسبت به هزینه روشن گذاشتن بیهوده کامپیوترها آگاهی ندارند.
گفتنی است؛ از آثار ایرانی که در موزه اشمولین قرار گرفته میتوان به پیاله یا فنجان طلایی ساخته «آقا باقر» نقاش و میناساز سرشناس اصفهان اشاره کرد. این هنرمند نقاش پیاله یا فنجان طلایی را در اوایل قرن نوزدهم میلادی برای فتحعلیشاه قاجار ساخته است.
خاطرنشان میشود؛ موزه اشمولین اخیرا بازسازی شده است.
انتهای پیام/