به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی تلگراف؛ باستان شناسان چینی طی کاووشهای خود در روستای جیاجیا در نزدیکی شهر جیان از توابع استان شرقی شاندونگ موفق به کشف استخوانهای بسیار بزرگ انسان در قبرستانی شدند که بیش از ۵ هزار سال قدمت دارد.
این استخوانها بین ۱۸۰ تا ۱۹۰ سانتی متر طول دارند که گفته میشود در دوره خود «غول» به شمار میآمدند.
«فنگ هویی»، رئیس دانشکده تاریخ و فرهنگ دانشگاه شاندونگ به خبرگزاری «چاینا دیلی» گفت: عنوان قبرستان غولها صرفا بر اساس ساختار و طول استخوانهای کشف شده انتخاب شده است. در صورتی که صاحب یکی از این استخوانها زنده بود ارتفاع قدش به بیش از ۱۹۰ سانتی متر میرسید.
باستان شناسان معتقدند استخوانهای کشف شده و قبرهای بزرگ حاکی از آن است که آنها افرادی از طبقات مرفه جامعه بوده اند و به دلیل تغذیه از مواد غذایی عالی، جثهای به مراتب بزرگتر داشته اند.
فنگ هویی درباره اینکه چه چیزی باعث بلند بودن قد آنها شده، میگوید: منابع متنوع غذایی و کشاورزی مهمترین عامل در رشد قد و جثه انسانها در گذشته بوده است. خاک غنی و عدم دخالت سموم شیمیایی تاثیر بسزایی در تولیدات کشاورزی و سلامتی انسانها داشت. امروزه میانگین قد مردان بالای ۱۸ سال از ۱۷۵ سانتی متر فراتر نمیرود و این مقیاس در حال کاهش است.
در این قبرستان آثاری هنری متعلق به فرهنگ «لانگشان» در دوره نوسنگی نیز کشف شده است.
انتهای پیام/