به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ زینب رشیدی کارشناس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: استفاده روزافزون خانوارها از غذاهای عرضه شده در مراکز تهیه و طبخ غذا (رستوران، بیرون بر و فست فودها) به دلیل میزان چربی و نمک بالای آن ها، این نگرانی را ایجاد کرده است که در سالهای آینده نیز همچنان شاهد روند رو به رشد شیوع بیماریهای غیرواگیر باشیم.
وی افزود: در همین راستا و با توجه به نظارتها و آموزشهای مستمر در یک سال گذشته، تعداد رستورانها و بیرون برهای دوستدار سلامت در سطح شهرستان شیراز به ۱۴ عدد رسیده است.
زینب رشیدی اضافه کرد: در این مراکز با طراحی منوی سلامت تا اندازه زیادی میزان چربی و نمک کاهش یافته و فیبر غذایی افزوده شد.
کارشناس گروه بهبود تغذیه دانشگاه ادامه داد: وجود منوی دوستدار سلامت در کنار منوی معمول رستوران، حذف نمکدان، سرو غذاهای دریایی، کاهش چربی با استفاده از روشهای مناسب جایگزین سرخ کردن، حذف کره از کنار غذا و کم کردن روغن انواع غذاها، سرو انواع چاشنیهای سالم برای سالاد، سرو خوراک سبزی و افزایش فیبر غذایی با افزایش سبزی کنار غذا، سرو انواع پلوهای مخلوط با سبزی و حبوبات به صورت روزانه و رعایت کامل اصول بهداشت فردی و مواد غذایی در این مراکز، از ویژگیهای رستورانهای دوستدار سلامت است.
رشیدی گفت: تمدید شرایط دوستدار سلامت به صورت شش ماهه است و در صورت تخلف از هر کدام از اصول تفاهم نامه امضاء شده، قرارداد لغو و عنوان دوستدار سلامت از رستوران متخلف پس گرفته میشود.
وی افزود: مردم میتوانند برای دریافت لیست رستورانهای دوستدار سلامت به وبگاه گروه بهبود تغذیه جامعه به نشانی http://fhc.sums.ac.ir/index.php/ مراجعه کنند.
انتهای پیام/ن