به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه سید مصطفی نچواک با بیان اینکه منابع متعددی برای تامین "مس" مورد نیاز بدن وجود دارد، گفت: این مسئله که مس بدن از ظروف مسی تامین شود، تعریف نشده است.
وی افزود: منابع غذایی بسیاری است که افراد میتوانند مس مورد نیاز خود را از آن تامین کنند که بهترین آن جگر گوسفند و گوساله است.
نچواک تصریح کرد: همچنین انواع گوشت، انواع مغزها مانند مغز بادام و پسته و نیز شکلات به شرطی که حاوی کاکائو باشد، منبع غنی از مس هستند.
وی افزود: منابع غذایی مس چنان متعدد است و به راحتی به بدن میرسد که به ندرت ممکن است فردی دچار کمبود مس شود.
نچواک خاطرنشان کرد: همچنین کبد انسان ظرفیت ذخیره سازی این فلز را دارد و کمبود آن در بدن به ندرت اتفاق میافتد.
این متخصص تغذیه به مخاطرات کمبود مس در بدن اشاره کرد و افزود: مس در فعالیتهای بسیاری آنزیمهای بدن موثر است و کمبود آن میتواند بر عملکرد آنزیمها اثر بگذارد و همچنین احتمال کم خونی به دنبال کمبود مس در بدن وجود دارد.
نچواک افزود: اگر فردی رژیم غذایی متعادل داشته و از هر پنج گروه اصلی مواد غذایی استفاده کند ، امکان ندارد که با کمبود مس مواجه شود و محض اطمینان افراد میتوانند ماهی یک بار جگر گوسفند یا گوساله را از مراکز معتبر تهیه کرده و مصرف کنند تا دچار کمبود مس نشوند.
وی تصریح کرد: اما اینکه بخواهیم مس بدن را از ظروف مسی تامین کنیم تعریف نشده و اینکه ظروف مسی، مس را در مواد غذایی رها میکنند نمی تواند نکته مثبتی برای این ظروف باشد، زیرا میتواند موجب مسمومیت فرد با مس شود.
نچواک بهترین ظروف پخت غذا را ظروف شیشهای و پیرکس عنوان کرد و افزود: ظروف طبخ غذا باید به گونهای باشند که مواد آنها داخل غذا نشود و بهترین ظروفی که این ویژگی را دارا هستند ظروف شیشهای و پیرکس هستند.
وی افزود: ظروف مسی از این جهت که غذا درون آنها خوشمزهتر است مورد توجه قرار گرفتهاند، زیرا مس رسانای گرماست و حرارت را به خوبی و کامل در همه جای ظرف پخش میکند و غذا خوب و مناسب طبخ میشود.
انتهای پیام/پ