شهر ارجان که هم‌اکنون در شمال‌ غربی بهبهان قرار گرفته، محل سکونت آریایی‌ها بوده است.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ارجان عنوان شهری است که در گذشته در مرز خوزستان و فارس واقع شده بود و هم‌ اکنون در 7.5 کیلومتری شمال‌ غربی بهبهان قرار گرفته است. این شهر محل سکونت آریایی‌ها به حساب می‌آید.

 

بنا بر این گزارش، امروزه شهر ارجان با عنوان ارغون شناخته می‌شود و به گواه برخی از اسناد ثبت شده در تاریخ، پیشینه آن به دوهزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد. این شهر از شهرهای قبل از مهاجرت آریایی‌ها بوده و بنا به نوشته مسعودی، آتشکده آن در حدود 800 هزار سال قبل از میلاد مسیح با عنوان ارجان فردزان شناخته می‌شده است.

 

ارجان؛محل سکونت آریایی‌ها

 

شایان ذکر است؛ یونانیان قدیم، ارجان را ارکران می‌گفتند و اسکندر هنگامی که از خوزستان به پارس می‌رفت از ارکران عبور نمود.

 

اکثر مورخان دوره اسلامی شهر ارجان را از بناهای قباد دانسته‌اند و حمزه اصفهانی در این خصوص نوشته است: «قباد شهری بساخت و آن را به از آمد قباد نامید و آن شهر ارجان است و ولایتی را تابع آن قرار داد و معنی کلمه بهتر از قباد است.»

اصطخری نیز در تأیید این مسئله می‌گوید:« ارجان شهری بزرگ و کثیر الخیر است» ...

 

ارجان؛محل سکونت آریایی‌ها


خاطرنشان می‌شود ناصرخسرو قبادیانی در وصف شهر ارجان چنین نوشته است: «شهر ارجان چنان است که چندان که روی زمین خانه ساخته اند، در زیر زمین هم چندان باشد و در همه جا در زیر‌ زمین‌ها و سرداب‌ها آب می گذرد و تابستان مردم آن شهر را به واسطه آن آب‌ها در زیر زمین‌ها آسایش باشد.»

 

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار