مدیر مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، گفت: تنها 8 تا 10 درصد سلامت کشور در دست وزارت بهداشت و درمان است.

 

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛مدیر مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، اظهار کرد: تنها هشت تا 10 درصد سلامت کشور در دست وزارت بهداشت و درمان است و مابقی آن با حضور و مشارکت فعال مردم و سایر نهادها محقق می‌شود.
  دکتر رامین رضایی امروز (31 خرداد) در نشست صمیمی کارشناسان معاونت بهداشتی با اصحاب رسانه با بیان اینکه سلامت نیازمند مشارکت موثر رسانه‌ها است، گفت: امروزه ما نیاز داریم آموزش‌هایی را به مردم در حوزه سلامت بدهیم و بهترین شیوه و طریق آموزش استفاده از ظرفیت رسانه‌هاست.

وی افزود: همچنین در انتقال صحیح اخبار و پیام‌های بهداشتی نیز به همکاری و همراهی رسانه نیاز داریم.

رضایی به نمونه تاثیر گذاری بسیار رسانه در حوزه اخبار مربوط به تب کریمه کنگو اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخی رسانه‌ها به اغراق در خصوص این بیماری دست زدند و همین انتشار اخبار و تصاویر بسیار موجب شد که بسیاری صنایع لبنی از جمله صنعت شیر با خسارت‌های بسیاری مواجه شود.

وی افزود: این درحالی است که موارد تب کریمه کنگو به طور مثال در استانی مانند کرمانشاه نسبت به سالهای گذشته افزایش یا تغییری نداشته است، اما رسانه‌ای شدن بسیار این موضوع حساسیت جامعه در خصوص این بیماری را بالا برد و به خاطر این مسئله بسیاری مردم حتی حاضر به خرید گوشت نیستند.

این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به این میزان تاثیرگذاری نیازمند مشارکت رسانه‌ها در جهت انتشار صحیح اخبار بهداشتی در جهت کاهش حساسیت ها و افزایش سطح دانش بهداشتی جامعه هستیم.

وی افزود: جامعه به توسعه نمی‌رسد مگر با وجود انسان توسعه مدار و نیاز اولیه انسان توسعه مدار نیز تامین سلامت است و در این راستا باید محتواها و پیام های بهداشتی به مردم رسانده شود که رسانه ابزار موثر در این زمینه است.

رضایی با تاکید بر اینکه بر اساس تحقیقات صورت گرفته در جهان تنها 25 درصد بحث سلامت درحوزه فعالیت‌های سازمان‌های بهداشت و درمان قرار دارد، گفت: این میزان در کشور ما کمتر بوده و بر اساس برآورده صورت گرفته تنها هشت درصد بخش سلامت در حوزه فعالیت وزارت بهداشت است و مابقی بر عهده سایر دستگاه‌هاست.

وی افزود: سلامت در بهداشت و درمان خلاصه نمی‌شود و ابعاد گسترده‌ای دارد. بطور مثال ما اگر جاده مناسب نداشته باشیم شاهد پر شدن بیمارستان از کشته‌ها و مجروحین تصادفات خواهیم بود و این امر قطعا بر عهده وزارت بهداشت نیست و باید وزارت راه و شهرسازی در این زمینه اقدام کند که با داشتن جاده مناسب آمار مجروحین و کشته‌‌های تصادفات کاهش پیدا کند.

این مسئول تصریح کرد: اینکه تنها در 13 روز عید نوروز به اندازه 45 روزه جنگ جهانی در جاده‌ها کشته می‌دهیم قطعا در حیطه وظایف سایر دستگاه‌هاست که برای کاهش و رفع آن اقدامی بکنند اما آثار و تبعات آن مستقیما متوجه وزارت بهداشت است و به بار درمانی کشور تحمیل می‌شود.

رضایی تصریح کرد: در زمینه سایر بخش‌ها نیز وضع به همین منوال است و فاکتورهایی مثل فقر، اعتیاد، طلاق و سایر معضلات اجتماعی تاثیر مستقیمی در بحث سلامت دارند که رفع آنها از حوزه کاری وزارت بهداشت خارج است.

وی به معضل ریزگردها هم اشاره کرد و افزود: ضریب اشغال تخت در زمان بروز پدیده ریزگردها فاجعه بار است و قطعا رفع این معضل زیست محیطی از عهده وزارت بهداشت خارج است و باید تمامی نهادهای مربوطه وارد اقدام شوند.

مدیر مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: با توجه به همه این موارد می‌توان گفت مسئله سلامت تنها برعهده وزارت بهداشت نیست و همه نهادها و دستگاه‌های دولتی و خصوصی و خود مردم باید در این امر مشارکت داشته باشند و آنچه که ابزار مناسبی برای تقویت این مشارکت است رسانه می‌باشد.

انتهای پیام/پ

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.