به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از معدود رسم هایی که هنوز از قدیم در استان گیلان باقی مانده تهیه نوعی شیرینی ویژه ماه رمضان به نام رشته خشکار است که از چند روز مانده به ماه مبارک رمضان مغازه های بسیاری برای تهیه این شیرینی پرطرفدار آماده می شوند.
رشته و خشکار از آرد برنج، شکر، مغز گردو و جوز سابیده تهیه می شود. آرد برنج را با افزودن آب تبدیل به خمیر رقیقی می کنند که با یک قیف فلزی دارای منافذ ریز بر سینی فلزی که روی اجاق نهاده شده به شکل توری ریخته می شود.
اگر مخلوطی از گردوی سابیده شده، شکر، دارچین و کمی جوز در آن ریخته شود به آن " خشکار " و اگر بدون این مخلفات باشد " رشته " می گویند.
این شیرینی که به شکل نیم استوانه به فروش می رسد باید در روغن سرخ شده و درون شیره شکر زده و سپس مصرف شود. بسیاری از گیلانی ها رسم دارند رشته خشکار را خام سر سفره بیاورند اما بعضی ها نیز بعد از این مرحله آن را داخل تابه سرخ می کنند.