مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: طرح نسیم مهر در کلیه بیماری‌های استان اصفهان که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی است اجرا شده و در دیگر بیمارستان‌های این استان نیز اجرا خواهد شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حجت‌الاسلام علیرضا جوادی دیشب در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به سالروز تأسیس دفاتر نسیم مهر در بیمارستان‌ها اظهار کرد: این دفاتر از سال 87 در بیمارستان‌های دولتی استان اصفهان آغاز به کار کرد که زیرمجموعه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

وی افزود: انسان موجودی 2 بعدی روحانی و جسمانی است، خلقت انسان تنها به لحاظ بعد جسمی نبوده و شاهکار خداوند متعال بعد روحانی انسان بود.

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: زمانی یک انسان به لحاظ سلامت در سلامت کامل است که در هر 2 بعدی جسمی و معنوی سلامت کامل داشته باشند، بنابراین دانشجو علاوه بر شناخت بیماری‌ها و راه‌های درمان بیماری‌های جسمی باید بیماری‌های روحی را نیز به خوبی بشناسد و بتواند آن‌ها را درمان کند.

وی تصریح کرد: اگر پزشک به بعد معنوی بیمار توجه نکند به جای پزشکی دامپزشکی کرده‌ است، بنابراین یک پزشک نمی‌تواند روح یک انسان را در نظر نگیرد و تنها بخواهد به جسم انسان توجه کند؛ پزشک موفق پزشکی است که راه‌های درمان هر 2 بیماری روحی و جسمی را بشناسد چراکه بیماری روح بر بیماری جسم تأثیر مستقیم دارد.

جوادی یادآور شد: در بخشی از  بیماری‌ها سلامتی باز نخواهد گشت چراکه منشأ بیماری روح بیمار است نه جسم او؛ پس از موافقت با وزارت بهداشت برای بررسی زوایای شناخت مسائل معنوی و راه درمان آن واحدی برای تدریس در دانشگاه آماده شده است.

وی خاطرنشان کرد: توجه به معنویت بیماران حتی در غرب نیز مورد تأکید است، کشیشان و روحانیون در کشورهای مسیحی‌نشین جهان در بیمارستان‌ها حضور پیدا کرده و بیمار را از لحاظ روحی آماده درمان و عمل‌های جراحی می‌کنند.

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان داشت: تشکیل دفاتر مجموعه نسیم مهر طرحی ابداعی از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است؛ در این دفاتر روحانیون آقا و خانم پس از پذیرش در بیمارستان‌های کل استان اصفهان مشغول به فعالیت خواهند شد که در حال حاضر این طرح در کلیه بیماری‌های استان اصفهان که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی است اجرا شده و در دیگر بیمارستان‌ها نیز اجرا خواهد شد.

وی تأکید کرد: طرح نسیم به مدیران و رؤسای بیمارستان‌ها ارائه شده که پس از تمایل به اجرای آن، این طرح در بیمارستان‌های مربوطه اجرا خواهد شد؛ پذیرش اساتید در این طرح دارای شرایط خاصی است که برای آن دوره‌های آموزشی برگزار خواهد شد، از همین رو کارگروهی علمی متشکل از اساتید و متخصصان در موضوعات مختلف گرد هم آمده تا بیماری‌های معنوی را بررسی کرده و واحد درسی آن را تهیه و تدوین کنند که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک این مهم عملیاتی شود.

جوادی با تأکید بر عدم ورود روحانیون به مباحث پزشکی در طرح نسیم مهر بیان داشت: طرح نسیم مهر توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ایجاد شده که مهمترین وظایف روحانیون آن عبارت است از صحبت کردن، درد دل کردن و مشاوره با بیمار است چراکه بیماران به شدت نیازمند کمک‌های روحی است؛ مباحث قضا و قدر، دلایل ایجاد مصیبت‌های الهی، خیرها، شرها و مصلحت‌ها توسط این روحانیون برای بیماران تشریح می‌شود.

وی عنوان کرد: درصد اهمیت روحیه دادن و آرامش دادن به بیمار برای ورود به اتاق عمل برای کسانی که در فضای بیمارستان هستند بسیار بالاست؛ تقویت روحیه بیمار، رفع شبهات اعتقادی و کنترل پرخاش‌گری بیمار از دیگر وظایف روحانیون نسیم مهر است.

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اذعان داشت: درگیری‌های همراهان بیماران با پرسنل بیمارستان‌ها به دلایل مختلف همچون مرگ بیماران در بیمارستان‌ها توسط روحانیون طرح نسیم مهر کنترل می‌شود؛ طرح نسیم مهر با حضور 49 روحانی خانم و آقا در 24 بیمارستان سطح استان اصفهان در حال اجراست که از این تعداد 17 بیمارستان در شهر اصفهان قرار دارد.

وی با بیان اینکه تاکنون هیچ رئیس بیمارستانی در استان اصفهان از حضور روحانیون طرح نسیم مهر در بیمارستان‌ها گلایه‌مند نشده است، متذکر شد: بیمارستان‌های علوم پزشکی استان مرکزی پس از بررسی طرح نسیم مهر از طرح نسیم مهر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از این طرح الگوبرداری کرده و آن را در استان مرکزی اجرا کرده است.

جوادی خاطرنشان کرد: روحانیون طرح نسیم مهر با راندمان بسیار بالا وظیفه بسیار خطیری را در کلیه بیمارستان‌های استان اصفهان انجام می‌دهند چراکه در ابتدای کار بسیاری از پزشکان نگران مداخله روحانیون در مسائل پزشکی بودند ولی این نگرانی به مرور برطرف شد.

وی ادامه داد: در هر فصل یک گردهمایی با حضور کلیه روحانیون طرح نسیم مهر توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار می‌شود تا مسائل و آموزش‌های مورد نیاز به‌روز شود؛ بازخورد این طرح توسط بیمارستان از بیماران و همراهان آن‌ها گرفته می‌شود و بر اساس گزارشات واصله ارتباط بیش از 50 درصد بیماران با روحانیون طرح نسیم مهر بعد از مرخصی از بیمارستان تداوم پیدا می‌کند.

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: 2 نفر از بیمارانی که قصد خودکشی داشتند با اجرای این طرح در بیمارستان مربوطه و ارتباط روحانیون طرح نسیم مهر با آن‌ها از خودکشی منصرف شده‌اند؛ حجم بالای رضایت از طرح نسیم مهر نشان‌دهنده موفق بودن این طرح است.

 

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار