به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ سرهنگ محمدی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس گفت: در بررسی پروندههای خودکشی سال ۹۵ در سه شهرستان بزرگ استان به ترتیب شهرستان شیراز با ۴۳ درصد، مرودشت با ۹ درصد و شهرستان کازرون با ۶ درصد بیشترین آمار خودکشیهای استان را به خود اختصاص داده اند.
وی ادامه داد: در بررسی مقایسه بین وقوع قتل و خودکشی در سال ۹۵ آمار وقوع خودکشی نسبت به قتل ۲۷۶ درصد و بیش از دو برابر قتل در استان فارس واقع شده است.
سرهنگ محمدی متخصص جرم یابی بیان کرد: در بررسی علل و عوامل خودکشی با توجه به پروندههای موجود عواملی، چون اختلافات خانوادگی با ۳۲ درصد، بیکاری با ۱۹ درصد و افسردگی ناشی از مشکلات روحی و روانی با ۱۷ درصد زمینه ساز خودکشی در سطح استان فارس بوده است که عمدتاً با ابزاری از قبیل: حلقه آویزی با ۷۰ درصد و سلاح گرم با ۱۲ درصد و در سایر موارد ۱۸ درصد به وقوع پیوسته است.
وی افزود: فراوانی وقوع خودکشیها مربوط به مردان با ۸۰ درصد و بیشترین وقوع در افراد مجرد با ۵۶ درصد است.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس دو راهکار مهم و اساسی را برای پیشگیری از خودکشی ارائه داد و اظهار کرد: والدین باید به محض اطلاع از مشکلات روحی و روانی فرزندان خود به مراکز مشاوره مراجعه و موضوع را با کارشناسان مشاوره در میان بگذارند که در این میان مرکز مشاوره آرامش نیروی انتظامی واقع در پل حر آماده ارائه خدمات رایگان به مراجعان است.
سرهنگ محمدی با اشاره به موضوع طرح همیار خودکشی تصریح کرد: بهترین راهکار در مدارس و دانشگاه ها، طرح همیار خودکشی است که از طریق مشخص کردن افرادی در بین دانش آموزان، دانشجویان و سربازان در پادگانها با آموزشهای لازم میتوان به محض اطلاع از وجود افرادی که دارای مشکلات روحی و روانی هستند، به مسئولان امر و یا خانوادههای آنها اطلاع داد تا اقدامات پیشگیری و درمانی به موقع انجام شود.
انتهای پیام/ن