به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ عبدالمحمد نجاتی مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری از سم پاشی منطقه عشایر نشین دوراهان شمس آباد در شهرستان بروجن به عنوان کانون مشکوک به تب کریمه کنگو خبر داد.
وی گفت: جهت عملیات سم پاشی در سایر نقاط استان، ۳۰۰ میلیون ریال اعتبار پیش بینی شده است.
نجاتی افزود: ماندگاری ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کنه آلوده، ۸۰۰ روز است و برای کنترل این بیماری باید بدن و محل نگهداری دام به خصوص در فصل گرما و فعالیت کنهها، سم پاشی شود.
وی با اشاره به بالا بودن احتمال ابتلای گروههای در معرض خطر مانند چوپانان، قصابان، دامداران، کارگران کشتارگاههای دام و کادر پزشکی به این بیماری گفت: این افراد باید نسبت به رعایت بهداشت فردی به صورت ویژه اهتمام کنند.
نجاتی، نیش کنه آلوده، تماس با ترشحات کنههای له شده، تماس با خون و مواد آلوده کننده فرد و دام مبتلا، انتقال از طریق گوشت و پوست دام و همچنین شیر غیر پاستوریزه را از راههای انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو عنوان کرد و افزود: احتمال ابتلا به این بیماری برای همه افراد جامعه وجود دارد.
وی به مردم توصیه کرد: از خرید گوشتهای فاقد مهر دامپزشکی که به صورت غیر مجاز ذبح میشوند خودداری کنند.
گفتنی است: بر اساس اعلام مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری، در پی مراجعه یک زن ۴۰ ساله از عشایر منطقه دوراهان شمس آباد شهرستان بروجن به مرکز درمانی و نمونه برداری و انجام آزمایشات، ابتلای مشکوک وی به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به علت ارتباط با دام آلوده و گزش نیش کنه تشخیص داده شد.
این بیمار هم اکنون در بیمارستان الزهرا (س) اصفهان بستری و حال وی با انجام اقدامات به موقع مساعد میباشد.
تب کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده، مشترک بین انسان و دام و نو پدید با عامل انتقال ویروس است که از طریق گزش کنه، خون، فرآوردههای خونی و ترشحات منتقل میشود.
کوفتگی بدن، سر درد، تب بالای ۴۰ درجه، مشکلات گوارشی، اسهال و استفراغ و خونریزی از نقاط مختلف بدن مانند دهان، بینی و دستگاه تناسلی از علایم این بیماری به شمار میرود.
انتهای پیام/ز