وابستگی زوجین به یکدیگر نه تنها باعث صمیمت در زندگی مشترک نمی‌شود، بلکه موجب جدایی و فاصله آن‌ها از یکدیگر خواهد شد.

فریبا احدی بیگلو روانشناس در گفتگو با خبرنگارحوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛اظهار کرد: بیشتر افراد عشق میان زوجین را نوعی وابستگی به یکدیگر می دانند، در حالی  که مفهوم وابستگی و دلبستگی متفاوت است بطوریکه وابستگی آفت زندگی مشترک است اما دلبستگی باعث رشد و تحکیم زندگی مشترک می شود.

وی در ادامه گفت:  دلبستگی  احساس امنیت، صمیمت و تعلق  معنا می شود اما وابستگی  نوعی احساس نا امنی و حس تملک است.

احدی بیگلو افزود: احساسات شدید و غیر قابل کنترل، نداشتن آزادی، عشق غیر مشروط و خودخواهانه از خصوصیات وابستگی است ،اما  احساسات مثبت و منفی به فرد مقابل در حد اعتدال، عشق مشروط  و ایجاد استقلال از ویژگی های دلبستگی است.

این روانشناس تاکید کرد: دلبستگی نوعی رابطه خاص و پایدار میان زوجین بواسطه خواستن یکدیگر است که آن ها را به یکدیگر نزدیک‌ تر کرده و موجب آرامش طرفین می شود اما در وابستگی وجود یک فرد به طرف مقابل خود بستگی دارد وهمین امر  باعث شکست فرد در زندگی خواهد شد.

احدی بیگلو گفت: وابستگی ممکن است به هرعامل دیگری غیر از همسر از جمله  اینترنت، تلفن همراه، کار، ثروت،  موادمخدر و حتی دوستان نیز  ایجاد شود که فرد در صورت از دست دادن آن ها آرامش، هویت، استقلال و سلامت جسم و روان خود را از دست می دهد اما دلبستگی هویت فرد را خدشه دار نمی کند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار