مدیر جهاد کشاورزی بهشهر گفت: ۳۲۲ هکتار از اراضی شیب دار منطقه هزارجریب شهرستان بهشهر به توسعه باغات و کشت گیاهان دارویی اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، خلیل حقیقی افزود: در سال جاری مساحتی بالغ بر ۳۲۲ هکتار از اراضی شیب دار در مناطق کوهستانی هزارجریب شهرستان بهشهر با اعتباری بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۴۹۰ میلیون ریال به توسعه باغات و کشت گیاهان دارویی اختصاص یافت.

وی گفت: از ۳۲۲ هکتار طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار شهرستان بهشهر ۲۰۰ هکتار با اعتبار ۶ میلیارد ریال از محل سفر هئیت دولت به مازندران و ۱۲۲ هکتار با اعتبار ۵ میلیارد و ۴۹۰ میلیون ریال از محل کنترل سیل ستاد بحران استانداری مازندران، ابلاغ شده است.

مدیر جهاد کشاورزی بهشهر افزود: در ۳ ماهه پایانی سال گذشته و ۳ ماهه نخست سال جاری ۱۷۲ هکتار از اراضی شیب دار هزارجریب بهشهر با اعتبار بالغ بر ۵ میلیارد و ۸۱۲ میلیون ریال در روستا‌های ونشد، استارم، ارزت، متکازین، پرکلا، جیربند و جوربند و روستا‌های میان بند دهستان‌های پنج هزاره و کوهستان اجرا شده است.

حقیقی گفت: در این طرح تا کنون ۶۳ هزار و ۲۵۰ اصله نهال شامل فندق، گیلاس، آلبالو، انار، سیب، گلابی، گردو، به، خرمالو، هلو، شلیل و آلو در میان روستاییان توزیع شده است.

وی افزود: به منظور توسعه کشت گیاهان دارویی، سطحی معادل ۵۰ هکتار از اراضی شیب دار در روستا‌های الارزبوم و پیته نو منطقه هزارجریب بهشهر با اعتبار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در سال جاری ابلاغ شده است که تا کنون سطح ۱۰ هکتار در روستای الارزبوم به زیر کشت گیاهان دارویی رفته و مابقی در حال اجرا است.

مدیر جهاد کشاورزی بهشهر گفت: در سال جاری تعداد ۲ میلیون و ۹۷۵ هزار نهال گیاهان دارویی در قالب ۲۴ گونه از جمله آویشن، گل گاوزبان، بابونه، به لیمو، رزماری، بادرنجبویه، اسطوخودوس، مریم گلی، بومادران، گل محمدی، سنبل الطیب و... در میان روستاییان توزیع می‌شود و در سطح ۵۰ هکتار از اراضی شیب دار منطقه هزارجریب بهشهر به زیر کشت می‌رود.

حقیقی افزود: هدف از اجرای طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار، تغییر الگوی کشت در مناطق کوهستانی به دلیل شیب دار و کم بازده بودن خاک است زیرا کشت محصولات زراعی از قبیل گندم و جو، صرفه اقتصادی مناسبی برای کشاورزان ندارد.

وی گفت: به همین منظور جهت حفظ منابع پایه مانند خاک، جلوگیری از فرسایش خاک، ایجاد اشتغال پایدار، توسعه کشاورزی پایدار، افزایش درآمد خانه وار روستایی، فراهم کردن بستری مناسب برای مهاجرت معکوس از شهر به روستا و کشت و توسعه درختان سیاه ریشه و گیاهان دارویی که دارای ارزش افزوده از نظر اقتصادی هستند در برنامه مدیریت جهاد کشاورزی قرار دارد و هر ساله با حمایت اعتبارات دولتی، سطوح اجرای طرح احداث باغ در اراضی شیب دار رو به گسترش است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.