در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

رسالت شاعر آگاه کردن مردم است

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار صمیمانه خود با شاعران در نیمه رمضان امسال بر تأثیر شعر در بیداری و آگاهی ملی تأکید کردند.

محمود حبیبی کسبی شاعر در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این رابطه گفت: شعر در روزگار ما در قیاس با روزگار کهن جایگاه متفاوت‌تری در جامعه دارد. در روزگار کهن تا پیش از فراگیر شدن رسانه‌های مدرن، شعر فراگیرترین رسانه موجود در جامعه فارسی زبان بود. به همین دلیل در تاریخ ادبیات فارسی، شاعران به کلام امروزی سلبریتی!‌های جامعه بودند. کلام شاعران نافذ بود و قابلیت تأثیرگزاری زیادی داشت.

وی افزود: با فراگیر شدن رسانه‌های جدید مانند اینترنت، تلویزیون و ماهواره شعر قابلیت رسانه‌ای خود را از دست داد. در چند دهه اخیر شعر متعهد که مجددا پس از انقلاب توانست احیا شود، توانست قابلیت رسانه‌ای شعر را به آن برگرداند. در یکی دو دهه اخیر خوشبختانه شعر در اتفاقات مختلف فرهنگی و اجتماعی و غیره دیده می‌شود و شاعران سریع نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند. 

این شاعر ادامه داد: این موضوع موجب شده تا شعر متعهد که زیرمجموعه آن شعر آیینی، مذهبی و انقلابی است قابلیت رسانه‌ای خود را به دست آورد. کار رسانه آگاه کردن مردم است. 

حبیبی کسبی تصریح کرد: به طور کلی دو نگاه به شعر وجود دارد، یکی نگاه هنر برای هنر یا شعر برای شعر که صرفا می‌گوید زیبایی کافی است و لازم نیست هنر یا شعر ما به ازای بیرونی داشته باشد. اما نگاه دوم شعر متعهد است که در آن شاعر رسالتی را بر دوش خود می‌داند. این رسالت همان آگاه کردن مردم و سرودن از ارزش‌ها و باورهای قومی و دینی است. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار