به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ هر ساله همزمان با بیست و یکم ماه مبارک رمضان سالروز شهادت جانسوز و مظلومانه حضرت امیرالمومنین امام علی (ع)، آیینهای مختلف سوگواری و عزاداری با شرکت پرشور اقشار مردم روزه دار و بویژه جوانان و نوجوانان در سراسر استان چهارمحال و بختیاری برگزار میگردد.
از جمله سنتهای پسندیده که برخاسته از عشق و ارادت قلبی مردم چهارمحال و بختیاری به خاندان عصمت و طهارت (ع) میباشد این است که کسب و کار و منفعت از شب شهادت تا شام غریبان امام علی (ع) در ۲۱ ماه مبارک رمضان رها، و بازارها، امور کشاورزی، دنبال طلب رفتن و ... تعطیل میشود.
همچنین بر اساس رسم زیبایی در راستای این سنت حسنه، کشاورزان برخی مناطق استان در ۲۱ ماه مبارک رمضان، آبیاری مزارع کشاورزی و باغات را تعطیل کرده و آب را به اصطلاح «مشاع» میکنند و منظور این است که آب، به حرمت عزای امام علی (ع)، در بیابان روان و رها شود تا سایر موجودات از آن بهره ببرند و منفعتی برای کشاورزان نداشته باشد.
البته این سنت در تاسوعا و عاشورای حسینی (ع)، سالروز رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) و شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) هم انجام میشود.
راه اندازی دسته جات زنجیززنی و سینه زنی، سخنرانی، روضه خوانی و نوحه سرایی، طبخ و توزیع نذری، افطاری و اطعام روزه داران و نیازمندان، از دیگر برنامههای سالروز شهادت حضرت امام علی (ع) در مساجد، حسینیه ها، تکایا و بقاع متبرکه استان است.
گفتنی است: در گوشه و کنار ایران اسلامی، آداب و رسوم خاص و متفاوتی برای مناسبتهای مختلف سال نظیر ماه مبارک رمضان وجود دارد که هر کدام از این آیینها و آداب و رسوم، برخاسته از فرهنگ عامه یا فولکلور و اعتقادات مردمان آن مناطق است.
در استان چهارمحال و بختیاری هم این آداب و رسوم ویژه همواره وجود داشته و، چون ریشه در فرهنگ غنی و اصیل اسلامی دارد نه تنها در گذر زمان دچار خللی نشده، بلکه روز به روز بر عظمت آن افزوده شده و مردم با شوق هر چه تمام به آنها توجه دارند.
در این میان، آداب و سنتهای ماه مبارک رمضان، یکی از مصادیق فرهنگ عامه مردم مؤمن این دیار است که با غنای ویژه و ریشههای عمیق مذهبی، مورد توجه همگان قرار دارد.
انتهای پیام/ش