چگونگی نوع بیان خواسته والدین از فرزندان می تواند تأثیر مهمی در پذیرفتن و اجرای درست آن خواسته توسط کودک داشته باشد.

فرید توکلیان روان‌شناس تربیتی در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: چگونگی نوع بیان و رعایت نکاتی در هنگام بیان خواسته والدین از فرزندان می تواند تأثیر مهمی در پذیرفتن و اجرای درست آن خواسته توسط کودک داشته باشد.

وی افزود: والدین توجه داشته باشند که در زمان بیان درخواست خود از کودکان از عصبانیت، خشم و داد زدن بر سر کودک پرهیز کنند.

این روان‌شناس با بیان اینکه والدین باید درخواست خود را از کودک با صراحت، روشن و مهربانی بیان کنند، گفت: نباید این امر با خواهش، تمنا و نیازمندی همراه شود، همچنین والدین دقت کنند که خواسته آن‌ها در حد توان فرزندان بوده و شرایط برای انجام آن کار فراهم باشد.

 توکلیان در ادامه تصریح کرد: بهتر است والدین از کودکان خود در هنگام بازی، درس خواندن و انجام کارهای دیگر خواسته ای نداشته نباشد، همچنین درخواست انجام اعمالی که از سوی مدرسه یا خانه نهی شده است را از وی نکنند.

این روان‌شناس تربیتی اضافه کرد: والدین از تهدید کودک چه به صورت دروغ و چه واقعی پرهیز کنند زیرا تهدیدهای غیرواقعی باعث دروغگویی او می شود.

وی تصریح کرد: اگر والدین با عدم پذیرش و یا انجام نادرست کار از سوی کودک خود روبه رو شدند هرگز اقدام به تنبیه او نکنند زیرا موجب ترس و در نتیجه دروغ گفتن وی خواهد شد.

توکلیان در پایان گفت: وقتی کودک می خواهد با والدین خود صحبت کند یا به طور غیرشفاهی به چیزی که او را آزار می دهد اشاره می‌کند، والدین باید در اسرع وقت به طور خصوصی با کودک خلوت کنند یا برای صحبت کردن با او قرار بگذارند.

وی با بیان اینکه وقتی کودکان از والدین خود خواسته ای دارند و یا به چیزی که آن‌ها را آزار می‌دهد اشاره می‌کنند بهترین زمان برای توجه والدین به کودکان است، افزود: والدین دقت کنند که در این مواقع توجه و دقت به کودک بسیار حائز اهمیت است و گفتگو آن‌ها با او فقط چند دقیقه زمان‌شان را می‌گیرد و این کار به کودک اجازه می دهد تا چیزهایی را که گفتن آن‌ها برای والدین مهم است را با آن‌ها در میان بگذارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.